- Man behøver ikke be foreldrene om tillatelse for å gå rundt juletreet og synge «Et barn er født i Betlehem»

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen beroliger skoleledere. 

- Hvis noen mener at nissen er overtro - skal du da be foreldrene om lov før du lager en pappnisse? spør kunnskapsministeren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- Hvis noen mener at nissen er overtro - skal du da be foreldrene om lov før du lager en pappnisse? spør kunnskapsministeren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nettavisen meldte i går at rektor på Slemdal skole krevde tillatelse for at barna skulle få gå rundt juletreet.

Frps vararepresentant på Stortinget Geir H. Karlsen har to døtre på skolen, og var ikke fornøyd .

- Det er trist at skolen gjør noe så hyggelig, tradisjonelt og fredelig som å gå rundt juletreet til noe kontroversielt som krever ekstraordinær behandling, sa Karlsen til Nettavisen.

Fikk nye instrukser i fjor

Rektor på Slemdal skole Vegard Tversland Kjesbu sier de gjorde det for å følge opplæringsloven.

- Tidligere har man har hatt skolegudstjenester, og så har skolene bedt foreldrene si fra hvis elevene ikke skal delta. Så kom det en tolkningsuttalelse fra utdanningsdirektoratet i november 2015, hvor det sto at dette ikke er godt nok, og at man må ha en aktiv påmelding hvor man velger det ene eller det andre alternativet.

I loven står det «Elevar skal etter skriftleg melding frå foreldra få fritak frå dei delar av undervisninga ved den enkelte skolen som dei ut frå eigen religion eller eige livssyn opplever som utøving av ein annan religion eller tilslutning til eit anna livssyn, eller som dei på same grunnlag opplever som støytande eller krenkjande.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer