- Man betaler 30 kroner for en vektforskjell på 50 gram

Sindre (22) stusset da pakningene på 600 gram og 1,1 kilo føltes like tunge.

FORBAUSET: Sindre Øystese reagerte på at pakkene med kyllingfilet som var merket med 1,1 kilo og 600 gram virket å være jevntunge, og ba om å få veid begge pakkene. Tallene som dukket opp på den digitale vekta forbauset han. Foto: Privat
FORBAUSET: Sindre Øystese reagerte på at pakkene med kyllingfilet som var merket med 1,1 kilo og 600 gram virket å være jevntunge, og ba om å få veid begge pakkene. Tallene som dukket opp på den digitale vekta forbauset han. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Sindre Øystese fra Porsgrunn skulle få i seg energi etter en treningsøkt mandag kveld, tok han turen innom en Coop Extra-butikk i Porsgrunn. Men han reagerte da han skulle velge kyllingfilet i frysedisken. De to pakkene fra Coop han kunne velge mellom, 600 gram eller 1,1 kilo kyllingfilet, føltes omtrent like tunge.

- Jeg stusset først da jeg lurte på hvor mange fileter jeg skulle ha, og så at det var tre kyllingfileter i begge pakkene. Jeg hadde tatt mange pushups, men ikke nok til at jeg ikke merket at de to pakkene veide omtrent det samme, forteller Øystese til Dagbladet.

Han tok med seg begge pakkene til kassa og spurte om den ansatte kunne veie pakkene for han.

Resultatet ble:

• 600 gram Coop Kyllingfilet
Målt vekt: 629 gram (inkludert forpakning)
Pris: 59,90,-

• 1,1 kilo Coop Kyllingfilet
Målt vekt: 678 gram (inkludert forpakning)
Pris: 89,90,-

- Ikke aktuelt Naturlig nok valgte han pakken på 600 gram.

- Det var ikke aktuelt å betale 30 kroner for en vektforskjell på 50 gram, slår han fast.

Øystese forteller at kassadama spurte om han kunne legge tilbake pakningen som var merket med 1,1 kilo, da den måtte holdes kald. Nå lurer han på hvor mange kunder som har betalt for et produkt de ikke har fått.

- Da jeg skulle legge den tilbake så jeg at alle pakningene som lå der var helt like. Det var sikker 50 pakker med kyllingfilet der.

1,6 tonn feilmerket Coop Norge opplyser at feilen har skjedd hos produsenten Den stolte hane, under pakking av varene.

- De har pakket kyllingen i riktig skål og med riktig mengde men har satt på feil etikett. Produsenten er usikker på hvor mange pakker det dreier seg om, derfor trekker man hele partiet, forteller kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge til Dagbladet og legger til:

- Vi aner ikke hvor mange pakker det dreier seg om. Den stolte hane jobber for harde livet med å finne ut hva som har skjedd. De tar dette veldig alvorlig og har satt alle kluter til for å komme til bunns i det.

Hele partiet er på 1,6 tonn kjøtt. Produktet har blitt sendt ut til Coop-butikker over hele landet. Paus vet foreløpig ikke hva som har gått galt, men sier at det trolig dreier seg om en menneskelig svikt.

- Etikettene blir ikke satt på manuelt, det er en maskin som gjør det. Men så vidt jeg kan forstå, må det være en menneskelig feil i valg av etiketter, sier hun.

- En halv kilo forskjell er merkbart Paus mener kundene kan være trygge på at dette ikke er vanlig praksis.

- Jeg har aldri hørt om at noe tilsvarende har hendt tidligere. En halv kilo forskjell i vekten er ganske merkbart, så jeg vil tro at det ville ha blitt oppdaget, forteller hun.

Nå ber Coop alle sine kunder om å kontrollere om de kan ha kjøpt det feilmerkede produktet, som kan ha vært i salg i Coops butikker siden tidligst 8. oktober.

- Vi ber alle som kan ha kjøpt dette produktet om å sjekke. Dersom de har fått en feilmerket pakke vil de kunne få tilbake pengene eller bytte i rett produkt på butikken, opplyser Paus.

Paus vil også takke Øystese som oppdaget feilen og meldte fra til Coop.

- Det er veldig flott at det er observante kunder der ute. Med tanke på at alt gjøres maskinelt og vi nå vet at en feil har blitt gjort så ser man at det kan skje, sier hun.

REAGERTE: Sindre Øystese fra Porsgrunn reagerte på vekta da han skulle kjøpe kyllingfilet fra Coop mandag kveld. Foto: privat
REAGERTE: Sindre Øystese fra Porsgrunn reagerte på vekta da han skulle kjøpe kyllingfilet fra Coop mandag kveld. Foto: privat Vis mer