<strong>PÅ NHO-KONFERANSE:</strong>  Statsminister Erna Solberg har ikke lyst til å uttale seg om veisaken til Sp-leder Navarsete. Foto Jacques Hvistendahl  / Dagbladet .
PÅ NHO-KONFERANSE: Statsminister Erna Solberg har ikke lyst til å uttale seg om veisaken til Sp-leder Navarsete. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet . Vis mer

- Man er ikke fratatt rettigheter fordi om man er statsråd

Statsministeren sier hun egentlig ikke vil uttale seg om Navarsetes veisak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): Statsminister Erna Solberg vil ikke si hva hun mener om at Sp-leder Liv Signe Navarsetes veisak. NRK meldte i går at Navarsete tok kontakt med daværende miljøminister Bård Vegar Solhjell (SV) for å få nye E16 lengre vekk fra sitt hjemsted og i tunnell.

- Jeg synes ikke det er riktig at en statsminister i en ny regjering skal uttale seg om noe som skjedde i forrige regjering. Det er Stortinget som har kontrollansvar, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- Men prinsipielt, har statsråder anledning til å ringe hverandre for å legge press på en sak?

- Man er ikke fratatt rettigheter fordi om man er statsråd. Det er viktig med åpenhet om tilknytning til saker. Men jeg har ikke tenkt å svare prinsipielt på en sak som kommer til å handle om en aktuell sak, såpass klok er jeg blitt, sier statsministeren, som deltor på den årlige NHO-konferansen i operaen i Bjørvika i dag.

Venstres Abid Raja åpner i dag for å ta saken til Stortingets kontrollkomite.

Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen ønsket at den nye traseen på Europavei 16 gjennom Lærdal skulle legges som vei, og at veien skulle ligge 300 meter unna huset til Navarsete  En uke før den rødgrønne regjeringen gikk av, tok Navarsete kontakt med Solhjell. Han behandlet saken som en innsigelse.

Flere ordførere mener nå at Navarsete må gå av som Sp-leder i år.

SV-politiker Kristin Halvorsen mener kritikken mot Navarsete er helt urimelig, og at politikere som ikke vil jobbe for sitt lokalsamfunn, må trekke seg. Lærdal kommune hadde gjort vedtak om å få E16 i tunnell, og Navarsete sier at hun fremmet kommunens syn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer