- Man kan gå rett forbi et fly uten å se det

Hundre mann leter etter det forsvunne Herkules flyet og de savnede. Men forholdene gjør jobben ekstremt krevende.

KREVENDE FORHOLD: Oberstløytnant Mikael Nordmark forteller om søkets omfang. - Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i, sier han til Dagbladet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
KREVENDE FORHOLD: Oberstløytnant Mikael Nordmark forteller om søkets omfang. - Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i, sier han til Dagbladet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KEBNEKAISE/NIKKALUOKTA/OSLO (Dagbladet): - Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i. Det er en veldig farlig og vanskelig leteoperasjon. Nå er været sånn at man kan i prinsippet gå rett forbi et fly uten å se det, sier Oberstløytnant Mikael Nordmark ved Lapplandsjägergruppen i Kiruna.

Han er ansvarlig for den delen av leteaksjonen som foregår på bakken. Rundt 100 mann rullerer på å lete etter det savnede Hercules C-130J-flyet med fem nordmenn om bord i et geografisk område på rundt ti kvadratkilometer.

- Området ligger på rundt to tusen meter, og det er veldig kupert, sier Nordmark.

Nytt helikoptersøk Forsøkene på søk med helikopter etter Herkules-flyet som forsvant ved fjellmassivet Kebnekaise for snart ett døgn siden, ble i formiddag innstilt igjen.

Flere forsøk på å komme til det aktuelle søkeområdet med helikopter har vært mislykkede, på grunn av været. Av fire helikoptre var et norsk Sea King-helikopter det siste som prøvde seg, men også dette måtte gjøre vendereis.

Rundt klokken kvart over elleve, gjør Sea King-helikoptret et nytt forsøk, skriver det svenske Sjøfartsverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.