- Man kan gå rett forbi et fly uten å se det

Hundre mann leter etter det forsvunne Herkules flyet og de savnede. Men forholdene gjør jobben ekstremt krevende.

KREVENDE FORHOLD: Oberstløytnant Mikael Nordmark forteller om søkets omfang. - Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i, sier han til Dagbladet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
KREVENDE FORHOLD: Oberstløytnant Mikael Nordmark forteller om søkets omfang. - Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i, sier han til Dagbladet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KEBNEKAISE/NIKKALUOKTA/OSLO (Dagbladet): - Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i. Det er en veldig farlig og vanskelig leteoperasjon. Nå er været sånn at man kan i prinsippet gå rett forbi et fly uten å se det, sier Oberstløytnant Mikael Nordmark ved Lapplandsjägergruppen i Kiruna.

Han er ansvarlig for den delen av leteaksjonen som foregår på bakken. Rundt 100 mann rullerer på å lete etter det savnede Hercules C-130J-flyet med fem nordmenn om bord i et geografisk område på rundt ti kvadratkilometer.

- Området ligger på rundt to tusen meter, og det er veldig kupert, sier Nordmark.

Nytt helikoptersøk Forsøkene på søk med helikopter etter Herkules-flyet som forsvant ved fjellmassivet Kebnekaise for snart ett døgn siden, ble i formiddag innstilt igjen.

Flere forsøk på å komme til det aktuelle søkeområdet med helikopter har vært mislykkede, på grunn av været. Av fire helikoptre var et norsk Sea King-helikopter det siste som prøvde seg, men også dette måtte gjøre vendereis.

Rundt klokken kvart over elleve, gjør Sea King-helikoptret et nytt forsøk, skriver det svenske Sjøfartsverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer