- Man kan ikke få i pose og sekk

Obama krangler med Hugo Chávez etter militærkuppet i Honduras.

MILITÆRKUPP: Politi og soldater blokkerer landingsbanen ved Toncontin-flyplassen for å hindre den avsatte presidenten Manuel Zelaya i å lande 5. juli i år.in Tegucigalpa July 5, 2009. Honduran airport authorities refused a plane carrying ousted President Manuel Zelaya permission to land in the capital on Sunday as he attempted to return home a week after a coup. REUTERS/Tomas Bravo (HONDURAS CONFLICT MILITARY POLITICS)
MILITÆRKUPP: Politi og soldater blokkerer landingsbanen ved Toncontin-flyplassen for å hindre den avsatte presidenten Manuel Zelaya i å lande 5. juli i år.in Tegucigalpa July 5, 2009. Honduran airport authorities refused a plane carrying ousted President Manuel Zelaya permission to land in the capital on Sunday as he attempted to return home a week after a coup. REUTERS/Tomas Bravo (HONDURAS CONFLICT MILITARY POLITICS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama gjentok mandag sin støtte til Honduras? avsatte president Manuel Zelaya. Samtidig avviste han kritikken til dem som mener at USA gjør for lite for å gjeninnsette Zelaya, blant dem Venezuelas president Hugo Chávez, og kalte dem hyklerske. — De som sier at USA ikke har intervenert nok i Honduras, er de samme som sier at vi alltid har intervenert og at yankeene må komme seg ut av Latin-Amerika. Man kan ikke få i pose og sekk, sa Obama på en pressekonferanse etter NAFTA-toppmøtet i Mexico.

Chávez har sagt at USA bare trenger å knytte neven for å kaste ut regimet som ble innsatt da Zelaya ble styrtet i juni.

Obama gjorde det helt klart at USA mener at avsettelsen av Zelaya var ulovlig, at det dreide seg om et kupp og at han må gjeninnsettes. — President Zelaya er fortsatt den demokratisk valgte presidenten. For det honduranske folkets skyld må den demokratiske og konstitusjonelle orden gjenopprettes, sa han.

Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) ønsker å sende utenriksministrene fra Argentina, Canada, Costa Rica, Jamaica, Mexico og Den dominikanske republikk til Honduras i et forsøk på å forhandle fram en løsning på den politiske krisen i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer