- Man kan ikke ha hund i bilen nå

Politiet oppgitt av hundeeiere som går fra dyra sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag måtte politiet knuse et bilvindu for å ut en hund som satt i en bil uten lufting like ved Drammen Sykehus.

- Det var en forbipasserende som varslet oss om at det så varmt ut for hunden. Bilen sto parkert i sola, hadde knapt lufting - bare en liten sprekk på to vinduer - og ikke vann i bilen, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud-politiet til Dagbladet.

- Hunden peset fælt, så vi valgte å knuse vinduet og ta oss inn. Vi førsøkte å varsle eieren, men personen svarte ikke, sier Fjeld.

Politiet er oppgitt over hundeeiere som «glemmer» dyra sine.

- I det varme været kan man ikke la hunder være i bilen lenge før det blir problematisk. Jeg vil si at folk helst ikke bør ha hund i bil når det er sånt vær som nå, sier han.

- I så fall må de ha klimaanlegg i bilen slik at det er kjølig der. Hunder er følsomme, mer enn oss mennesker. Vi har hatt mange oppdrag med hund i parkerte biler, det har vært varmt og fint og da får vi ekstra henvendelser. Folk må være oppmerksomme, sier Fjeld til Dagbladet.

Twitter skrev politiet tidligere at eieren blir anmeldt etter hendelsen.

- Men det har vi endret nå. Hundepatruljen tok en prat med eieren på stedet, og valgte deretter å ikke anmelde likevel. Jeg vet ikke noe om hvorfor.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer