Terror i Berlin

- Man kan ikke leve når man er redd

Berlinere nekter å la seg skremme til å sitte hjemme etter terroren.

IKKE REDD: Berlinerne Dagbladet har snakket med, nekter å la frykten styre dem i hverdagen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): På tross av at 12 mennesker i går ble drept og 48 såret i det som sannsynligvis er en terroraksjon, har Berlins gater i dag vært fylt av mennesker nå rett før jul. Stemningen er trykket, men behersket, og få later til å ha blitt skremt til å holde seg hjemme, selv med én eller flere mulige gjerningsmenn på frifot.

- Nei. Det fins riktignok mørke avkroker av Alexanderplatz man ikke beveger seg på - vi bor jo i en storby. Men redd er jeg ikke; det ville vært trist, man kan ikke leve når man er redd, sier Peter (78).

- Umulig å beskytte seg

Pensjonisten er en av mange som har flokket til sperringene rundt julemarkedet på Breitscheidplatz - der et vogntog i går pløyde igjennom folkemengden som var samlet der til kos og hygge.

- Jeg føler meg ikke utrygg, men selvsagt: Når man kommer opp i en stor folkemengde, blir man man litt engstelig. Men man kan ikke beskytte seg, den totale beskyttelse finnes ikke, uansett hvor mange forholdsregler man tar, sier Peter.

Heller ikke Anas (33) lar seg skremme vekk fra Berlins gater på grunn av terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer