- Man kan ikke sette en prislapp på frihet

AUF-lederen, som selv flyktet fra Syria, reagerer på at de som nå flykter til Europa omtales som lykkejegere.

IKKE LYKKEJEGERE: AUF-leder Mani Hussaini gjestet valgboden til DBTV mandag. Der reagerte han kraftig på de som omtaler Syria-flyktninger som lykkejegere. Hussaini flyktet selv fra Syria som 10-åring. Foto: Hans A. Vedlog  / Dagbladet
IKKE LYKKEJEGERE: AUF-leder Mani Hussaini gjestet valgboden til DBTV mandag. Der reagerte han kraftig på de som omtaler Syria-flyktninger som lykkejegere. Hussaini flyktet selv fra Syria som 10-åring. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): De færreste av politikerne som nå diskuterer hvordan Norge best kan bidra har selv vært i Syria. AUF-leder Mani Hussaini er selv syrier, men måtte flykte til Norge som 10-åring.

Under DBTVs livesending fra Valgboden fortalte Hussaini at faren hans var politisk aktivist i Syria, der han skrev bøker og drev med journalistikk, noe som var ulovlig.

- En dag ble han tatt av etteretningspolitiet, men vi fikk betalt ut kausjonen hans og rømte landet på dagen, fortalte AUF-lederen.

- Vi var heldige Hussaini reagerer kraftig på mange av utspillene i flyktningdebatten.

- Vi var heldige, vi hadde god råd og kunne kjøpe oss en vei til Europa. Men de man ser på bildene i dag kan ikke det, og må ta store risikoer for å komme hit, sa Hussaini.

AUF-lederen minnes sitt første møte med et kaldt og snøfyllt Norge.

- Det var verdt det. Frihet kan man ikke sette en prislapp på, understreker AUF-lederen.

- Stolt nordmann I helgen publiserte Frp-politiker Carl I. Hagens et innlegg på Facebook der han blant hevdet at «såkalte flyktninger ikke er forfulgt men kun streber etter en bedre situasjon med betalte velferdsgoder betalt av den befolkning som er i mottagerlandene.» Hussaini reagerer kraftig på at de som nå flykter til Europa omtales som lykkejegere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.