ANGRER: Christian Kamp (40) er fornøyd med eget utseende, men føler seg dømt av samfunnet. Foto: Peo Möller / Expressen Kvällsposten
ANGRER: Christian Kamp (40) er fornøyd med eget utseende, men føler seg dømt av samfunnet. Foto: Peo Möller / Expressen KvällspostenVis mer

«Man lever bare én gang», tenkte Christian (40). Nå angrer han på tatoveringen

- Folk dømmer meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en alvorlig motorsykkelulykke i 2009 ble Christian Kamp (40) sittende i rullestol med en beskjed om at han måtte amputere beinet. 

Etter en lang kamp for helsa kunne han i 2012 omsider reise seg fra rullestolen. Han pakket sakene sine og reiste til Thailand. Der skulle han tatovere seg, skriver den svenske avisa Expressen

- Jeg tenkte «jeg holdt på å dø, og man lever bare en gang». Så da tatoverte jeg meg i ansiktet med en bambuspinne, sier han til avisa.

Bildene av en mann med lang, blondt hår og tatoveringer på overkroppen ble straks annerledes. Nå er håret kort, og Kamp er tatovert i panna, på hodet, på nesa, rundt øynene og øyebrynene, på ørene, rundt munnen, under kinnene og nedover halsen. 

FØR TATOVERINGEN: Christian Kamp før ulykken og før tatoveringen. Foto: Privat / Expressen Kvällsposten
FØR TATOVERINGEN: Christian Kamp før ulykken og før tatoveringen. Foto: Privat / Expressen Kvällsposten Vis mer

Det angrer han på. 

Jobben han hadde hatt i 18 år som maler, fikk han ikke beholde da han kom tilbake, hevder han. Dagliglivet ble for barnefaren heller ikke på andre måter enkelt. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Jeg synes det er innsiden som teller, jeg trives med utseende mitt. Men man blir jævlig dømt av samfunnet. Folk synes jeg ser farlig ut, de tør ikke gi meg en sjanse. Jeg har vært med personer som sier «du er jo snill, jo». Ja, hvorfor skulle jeg ikke være det? spør han.

- Jeg angrer på grunn av måten man blir dømt av samfunnet på, men jeg angrer ikke på at jeg har tatoveringene. Det er bare det at ingen klarer å ta en for det man er på innsiden. Jeg trives fortsatt med meg selv, sier han til Expressen.