FÅTT MASSIV KRITIKK: Kulturminister Frederic Mitterrand tok i kveld til motmæle mot kritikken og hevdet han aldri har kjøpt sex av mindreårige. De som påstår slikt, bør skamme seg, sa Mitterrand. Foto: EPA/SCANPIX
FÅTT MASSIV KRITIKK: Kulturminister Frederic Mitterrand tok i kveld til motmæle mot kritikken og hevdet han aldri har kjøpt sex av mindreårige. De som påstår slikt, bør skamme seg, sa Mitterrand. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

- Man må ikke blande pedofili med homofili

Fransk kulturminister nekter for guttesex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Frankrikes kulturminister Frederic Mitterrand nekter for å ha kjøpt sex av gutteprostituerte i Thailand, trass i at han i en bok fra 2005 skrev at han betalte for gutter.

Ikveld stilte den hardt pressede Mitterrand opp til TV-intervju i TF1.

- Jeg fordømmer virkelig sexturisme, og jeg fordømmer pedofili, noe jeg aldri har vært delaktig i, og de som beskylder meg for det, bør skamme seg, sa Mitterrand.

Kulturministeren vedgikk at han har betalt for sex med menn, men hevdet at han aldri har kjøpt sex av mindreårige.

- Man må ikke blande pedofili med homofili, sa Mitterrand.

Uroen rundt den franske kulturministeren har tiltatt i styrke etter at franske journalister grep fatt i en selvbiografisk bok Mitterrand skrev i 2005.

I boken, «Det dårlige liv», vedgår Mitterrand at han betalte for sex med «gutter» i Thailand.

Kravene om at han bør trekke seg ble enda sterkere da Mitterrand åpent gikk ut og støttet den pågrepne filmregissøren Roman Polanski, som i USA er etterlyst for å ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente i 1977.

I TV-intervjuet torsdag sa Mitterrand at han ikke har planer om å gå av og at han har president Sarkozys tillit.

Det franske politiets fagforening har bedt påtalemakten i Paris om å etterforske Mitterrand, som er nevø av tidligere president François Mitterrand.

(NTB)