- Man må ikke bli så oppslukt i øyeblikket, at man glemmer hvor man er

Turistforeningen maner til varsomhet når man skal ta bilder i naturen.

NÆR KANTEN: I følge Fred Sirevåg, som har tatt bildet, er det 600 meter ned fra dette stupet, som befinner seg like ved Preikestolen i Lysefjorden. Babyen befinner seg like ved kanten av stupet. Foto: Fred Sirevåg
NÆR KANTEN: I følge Fred Sirevåg, som har tatt bildet, er det 600 meter ned fra dette stupet, som befinner seg like ved Preikestolen i Lysefjorden. Babyen befinner seg like ved kanten av stupet. Foto: Fred SirevågVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fred Sirevåg var i går på tur til Preikestolen med sin elleve år gamle datter da han fikk se at noen plasserte en baby like ved kanten av et stup.

Leder for Stavanger Turistforening, Preben Falck, har fått med seg hendelsen, som skjedde på Preikestolen i går ettermiddag.

Han understreker at han ikke var til stede da bildet ble tatt og ikke så det selv, men sier at han ikke ville gjort det samme med sine egne barn.

- Jeg tenker at  foreldrene må ta ansvar for seg og sine. Mine grenser går et helt annet sted. Jeg vil ikke sette meg til doms over andre, men jeg hadde ikke gjort det med mine, sier han til Dagbladet.

- Mange våghalser Han er ikke ukjent med at spektakulære bilder blir tatt på Preikestolen, men disse inkluderer ikke barn.

- På Preikestolen er det mange våghalser som synes spennende å balansere på kanten og gjøre kunstner. Men jeg vet ikke om andre som har gjort det med barn, sier han.

Falck forteller at de oppfordrer alle til å opptre ansvarlig.

- Vi har ikke gjort noen tiltak, vi har bevisst valgt at vi ikke ønsker gjerder eller sikring, men mener at det store, bratte stupet er en viktig del av naturopplevelsen. Vi er ikke kjent med at noen har falt utfor preikestolen ved et uhell. Det er opp til hver enkelt å ta valg og oppføre seg forsvarlig.

- Må være oppmerksomme Friluftslivsleder Anne-Mari Planke i Turistforeningen sier til Dagbladet at det er viktig at man alltid er oppmerksom på farer, også når man tar bilder i naturen.

- I dag tar vi jo bilder over alt, slik at vi kan formidle og dele det vi opplever. Og det er jo fint, men en må selvfølgelig ta vare på hverandre og passe på at verken den som fotograferer eller den som blir fotografert blir utsatt for uhell, sier hun.

Planke har ikke sett bildet fra Preikestolen, og uttaler seg derfor på et generelt grunnlag.

- Man må ikke bli så oppslukt i øyeblikket, at man glemmer hvor man er og situasjonen man står i. Men heldigvis er det få dramatiske ulykker av denne typen, sier hun.

-MÅ TA VARE PÅ HVERANDRE: Friluftsleder i Turistforeningen, Anne-Mari Planke, synes det er fint at man tar bilder i naturen, men sier at man må passe på slik at man unngår uhell. Foto: DNT
-MÅ TA VARE PÅ HVERANDRE: Friluftsleder i Turistforeningen, Anne-Mari Planke, synes det er fint at man tar bilder i naturen, men sier at man må passe på slik at man unngår uhell. Foto: DNT Vis mer