- Man må ikke bli så oppslukt i øyeblikket, at man glemmer hvor man er

Turistforeningen maner til varsomhet når man skal ta bilder i naturen.

NÆR KANTEN: I følge Fred Sirevåg, som har tatt bildet, er det 600 meter ned fra dette stupet, som befinner seg like ved Preikestolen i Lysefjorden. Babyen befinner seg like ved kanten av stupet. Foto: Fred Sirevåg
NÆR KANTEN: I følge Fred Sirevåg, som har tatt bildet, er det 600 meter ned fra dette stupet, som befinner seg like ved Preikestolen i Lysefjorden. Babyen befinner seg like ved kanten av stupet. Foto: Fred Sirevåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fred Sirevåg var i går på tur til Preikestolen med sin elleve år gamle datter da han fikk se at noen plasserte en baby like ved kanten av et stup.Leder for Stavanger Turistforening, Preben Falck, har fått med seg hendelsen, som skjedde på Preikestolen i går ettermiddag.

Han understreker at han ikke var til stede da bildet ble tatt og ikke så det selv, men sier at han ikke ville gjort det samme med sine egne barn.

- Jeg tenker at  foreldrene må ta ansvar for seg og sine. Mine grenser går et helt annet sted. Jeg vil ikke sette meg til doms over andre, men jeg hadde ikke gjort det med mine, sier han til Dagbladet.

- Mange våghalser Han er ikke ukjent med at spektakulære bilder blir tatt på Preikestolen, men disse inkluderer ikke barn.

- På Preikestolen er det mange våghalser som synes spennende å balansere på kanten og gjøre kunstner. Men jeg vet ikke om andre som har gjort det med barn, sier han.

Falck forteller at de oppfordrer alle til å opptre ansvarlig.

- Vi har ikke gjort noen tiltak, vi har bevisst valgt at vi ikke ønsker gjerder eller sikring, men mener at det store, bratte stupet er en viktig del av naturopplevelsen. Vi er ikke kjent med at noen har falt utfor preikestolen ved et uhell. Det er opp til hver enkelt å ta valg og oppføre seg forsvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer