- Man må regne med store forsinkelser

Full stans i togtrafikken nord for Oslo mellom 04.30 og 06.50.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Siste: Togtrafikken mellom Oslo og Eidsvold kom i gang igjen klokka 06.50.

(Dagbladet): Signalproblemer fører til full stans i togtrafikken nord for Oslo før fredagens morgenrush. Både Gardermobanen og Hovedbanen er berørt, melder NTB.

- Det er feil på både fjernstyringen og strømforsyningen. Derfor er all trafikk stanset mellom Oslo S og Eidsvold, og mellom Oslo S og Lillestrøm på hovedbanen, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Dagbladet.

Jernbaneverket jobber med å utbedre problemene, men melder at det kan ta en god stund før trafikken går som normalt igjen. 

Mange passasjerer i morgenrushet vil bli påvirket av togstansen. NSB melder på Twitter at de reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

- NSB forsøker å skaffe busser, men det er ikke enkelt. Det er mange passasjerer som reiser på denne strekningen nå, så man må regne med store forsinkelser, sier Hjertaas til Dagbladet.

NSB opplyser om at togene nå er i gang igjen.

- Vi hadde en litt rufsete morgen, med stans på strekningen mellom Oslo og Eidsvold fra 04.30 til 06.50. Nå går togene, så for publikum er det å gå til stasjonen og ta det første og beste toget som kommer, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til Dagbladet klokka 07.10.