- Man må skjønne at noe er galt i landet når homofile kan tjenestegjøre i militæret...

Den republikanske presidentkandidaten Rick Perry plumper ut i det igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke mange ukene siden Texas-guvernør, og potensiell presidentkandidat for republikanerne, Rick Perry, dummet seg loddrett ut på riksdekkende TV ved å glemme hvilke departement han ville legge ned om han ble president. 

Nå er han ute i hardt vær igjen.  

I en ny kampanje for sitt kandidatur er det homofile som får gjennomgå

 - Jeg er ikke skamfull for å være kristen. Men du trenger ikke sitte på kirkebenken for å skjønne at noe er galt i dette landet når homofile kan tjenestegjøre i militæret ...  

Så pauser han, før han fortsetter:  

- Vil ende «Obamas kamp mot religion» - Mens våre barn ikke åpenlyst kan feire jul eller be på skolen, sier Perry.  

- Jeg er mer konservativ enn mine motkandidater. Som president vil jeg få slutt på Obamas krig mot religion, og jeg vil kjempe mot alle de liberale angrep på vår religiøse arv.  Det er troen som har gjort Amerika sterk. Det er det som skal gjøre landet sterkt igjen, sier Perry.  

Det Perry henviser til er at Obama-administrasjonen 19. september i år strøk «Don't ask - don't tell»-loven som tilsa at homofile ikke kunne tjenestegjøre i USA. Det vil si at homofile kunne tjenestegjøre så sant de ikke åpentlyst sto frem med sin seksuelle orientering, mens sjefen ikke hadde lov til å spørre.

Med den nye loven kan homofile tjenestegjøre i militæret uten å frykte etterforskning eller avskjed.

- Homofiles rettigheter - ikke skattebetalernes interesse Denne reklamesnutten kommer bare én dag etter at USAs utenriksminister Hillary Clinton lanserte at USA vil bruke bistandspenger for homofiles rettigheter internasjonalt.

Under en tale i Genève sa Clinton at homofiles rettigheter er likestilt med kvinners rettigheter.

Det satte sinne i kok hos Perry som i en uttalelse langer ut om amerikanske verdier og skattebetalernes interesser:

- Akkurat når man trodde Barack Obama ikke kunne være mer i utakt med de amerikanske verdiene, så rapporterer AP at hans administrasjon vil gjøre utenrikspolitiske avgjørelser basert på homofile rettigheter. Denne administrasjonens krig mot amerikanske verdier må stoppe, heter det i uttalelsen.  

Videre sier Perry:

- Å fremme spesielle rettigheter for homofile i fremmede land er ikke i USAs interesser og det er ikke verdt et øre av skattebetalernes penger. (...) Dette er bare et nytt eksempel på en administrasjon som er til krig mot folks tro i dette landet. Å investere skattepenger for å fremme en livsstil som så mange troende amerikanere så dypt støtende, er bare feil.  

- Ekstremist Menneskerettighetsaktivister i USA har selvsagt ikke latt denne uttalelsen gå upåaktet hen: 

- Rick Perry har aldri lagt skjul på at han misliker homofile amerikanere - men hans siste uttalelser overgår selv hans standarder. Det er forvirrende at en som ønsker å bli president i USA ikke ønsker å se at vår nasjon blir en global leder innenfor menneskerettigheter, sier Human Rights Campaign-leder, Joe Solmonsese i et motsvar til Perry. 

- Dette er nok et eksempel på at Rick Perry ikke vil representere det som er i beste interesse for amerikanere - han ønsker å fremme en ekstremistisk, anti-homofil agenda, som representerer kun et ytterpunktet i en liten minoritet, sier Solmonsese videre.

Daler på meningsmålinger Meningsmålingene går ikke i Perrys favør før den første delstaten, Iowa, skal stemme på det republikanske partiets presidentkandidat.   Etter TV-tabben for en måned siden, falt han med fire prosent blant de republikanske velgerne

For dem som har glemt det uforglemmelige øyeblikket, her er en liten reprise:

I en debatt med de andre presidentkandidatene for det republikanske partiet, skulle Perry standhaftig slå fast hvilke departement han skulle fjerne om han ble president - problemet var bare at han kunne huske to av dem.  

- Jeg kan fortelle dere, det er tre departementer som er borte når jeg blir president: Handelsdepartementet, utdanningsdepartementet, og - eh, hva er det tredje? La meg se, sa Perry, ute av stand til å komme på det tredje departementet han gjentatte ganger har lovet å fjerne.    

- Ooops... Konkurrenten Ron Paul grep imidlertid inn og foreslo at Perry kanskje mente miljødepartementet EPA, Enviormental Protection Agency. Perry grep livlinjen som Paul kastet ut, og sa at miljødepartementet var det tredje. Men takket være den våkne debattlederen John Harwood, slapp ikke Perry så billig unna.  

- Seriøst? Er du sikker på at det er miljødepartementet du skal fjerne? spurte Harwood.  

- Nei, sir, det er ikke det, svarte Perry, nå virkelig ute på dypt vann.  

- Du kan ikke nevne det tredje departementet? 

 - Det tredje departementet jeg vil fjerne (pause), utdanningsdepartementet, eh, handelsdepartementet, og la meg se, jeg kommer ikke på det. Det tredje, jeg kan ikke. Beklager, sa Perry, før han la til:  

- Oops. 

DALER PÅ MENINGSMÅLING: Rick Perry, en av republikanerens presidentkandidater, daler på meningsmålingene. Spesielt en rikssendt TV-tabbe har vært utslagsgivende. Nå får man se hvordan hans utspill om homofile vil påvirke velgerne. Alex Wong/Getty Images/AFP
DALER PÅ MENINGSMÅLING: Rick Perry, en av republikanerens presidentkandidater, daler på meningsmålingene. Spesielt en rikssendt TV-tabbe har vært utslagsgivende. Nå får man se hvordan hans utspill om homofile vil påvirke velgerne. Alex Wong/Getty Images/AFP Vis mer