VIL SKJE IGJEN: - Noen ynder å framstille dette som typisk for Frp. Det er ikke tilfelle. Av og til skjer ting, politiske partier består av mennesker, ikke maskiner, og det er helt sikkert ikke siste gang noe slikt skjer, sier Frp-leder Siv Jensen. Her fra valgvaken under årets kommunevalg. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VIL SKJE IGJEN: - Noen ynder å framstille dette som typisk for Frp. Det er ikke tilfelle. Av og til skjer ting, politiske partier består av mennesker, ikke maskiner, og det er helt sikkert ikke siste gang noe slikt skjer, sier Frp-leder Siv Jensen. Her fra valgvaken under årets kommunevalg. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Man må være bra dum for å tro at dette ikke påvirker meg

Men Bård Hoksruds sexkjøp er først og fremst en privatsak, mener Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-lederen er tilbake i Norge etter ferie. Mens hun var bortreist, har partifelle Bård Hoksruds guttetur til Riga rullet i norsk media, uten at Jensen har vært tilgjengelig for kommentar.

- Jeg fikk orientering om saken fra partiet mens jeg var på ferie, og vi besluttet da, siden jeg var på ferie og avskåret fra å være operativ, at det var naturlig at Per Sandberg håndterte saken på vegne av partiet, sier hun.

- Politiske verv er tillitsbasert Til Dagbladet sier Jensen at saken først og fremst er en tragedie for Bård Hoksrud, og poengterer at han har tatt konsekvensen av situasjonen og trukket seg fra sine verv.

- Jeg har selvfølgelig snakket med ham, som jeg gjør med alle mine medarbeidere dersom det oppstår vanskelige situasjoner. Men hva vi snakker om i fortrolighet blir mellom oss.

Frp-lederen ønsker ikke spekulere over Hoksruds politiske framtid, og nøyer seg med å si at «alle politiske verv er tillitsbasert».

Presserefs Samtidig medgir hun at saken har preget ferien hennes. Det er medias feil, ifølge Jensen.

- Saken preget ferien i den forstand at norske medier ikke respekterte at jeg var på ferie. Det har vært utallige henvendelser og telefoner på tross av at det ble gjort klart at saken skulle håndteres av Per Sandberg.

Hun har fått med seg debatten om TV2s metodebruk. I tillegg leste hun med interesse VG-redaktør Torry Pedersens kommentar om hvorfor Hoksrud-saken og saken om den overgrepssiktede ordføreren behandles ulikt i media.

Jensen konstaterer at Frp ikke behandles likt som de andre partiene.

- Når uheldige saker inntreffer, må de håndteres der de hører hjemme. Det gjelder også oss, vi skal ikke gjemme oss bort, Frp skal tåle søkelyset. Vi lider ikke av forfølgelsesmani, vi står oppreist og skal svare for ting som gjelder oss. Så registrerer jeg i min naivitet at norsk presse ikke likebehandler partiene, sier Jensen, og legger til:

- Jeg registrerer at en framtredende ordfører fra et annet parti er i søkelyset for alvorlige overgrep mot et mindreårig barn, og det hadde vært like naturlig for pressen å gå etter den saken.

- Handler ikke om meg Birkedal-saken kastet lange skygger over valgkampen, Frp gjorde et elendig valg, og i forrige uke avslørte TV2 Bård Hoksruds bordellbesøk i Riga. Likevel sier Jensen at det er helt fint å være Frp-leder om dagen.

Samtidig:

- Man må være bra dum for å tro at dette ikke påvirker meg. Men dette handler ikke om meg, det er først og fremst en privatsak som er tragisk for de involverte. Til tross for at det er brudd på norsk lov, så er det mennensker med følelser involvert. Vi kjenner ikke alt det bakenforliggende, og det synes jeg man burde tenkt litt mer over, sier Jensen.