Coronaviruset

- Man ser hvorfor det sprer seg

Den kanadiske ferja har seks personer om bord. På den amerikanske er det vanskelig å telle antallet.

NIAGARA FALLS: Disse bildene viser en tydelig forskjell på hvordan Kanadiske myndigheter og Amerikanske myndigheter velger å håndtere den pågående coronakrisa. Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag fikk nordmenn gladnyheten om at vi nå kan reise til sju regioner, eller len, i nabolandet Sverige.

Da norske myndigheter valgte å stenge ned store deler av samfunnet i midten av mars, valgte Sverige å holde skoler, restauranter og grenser åpne. Det har vært store diskusjoner om hvilken av de to ulike måtene å håndtere pandemien på som er den beste, og særlig Sverige har fått kritikk. Så langt har over 5600 personer mistet livet av covid-19 i nabolandet.

Den samme diskusjonen har oppstått mellom Canada og USA.

Der er grensene planlagt stengt fram til 21. august, og kan holdes stengt enda lenger. Det var i mars at det ble stengt for alle «ikke-essensielle» reiser.

Den eneste muligheten personer fra de to landene har til å møtes side om side, er med ferje på Niagara Falls - som ligger mellom New York i USA og Ontario i Canada.

- Viser forskjellene

Nå har Reuters' fotograf Carlos Osorio tatt et bilde, som i amerikanske medier, blant andre CNN, beskrives som «bildet som viser de tydelige forskjellene mellom landene».

To turistferjer side om side. Én fullstappet ferje fra det amerikanske selskapet Maid of the Mist. Én nesten tom fra Canada's Hornblower Niagara Cruises.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer