Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Man ser jo at begge har vært på stranda

For kona er også solbrun. Berlusconi plumper ut igjen.

FALT IKKE I GOD JORD: Berlusconi klovnet som vanlig da han møtte presidentparet under G20-toppmøte i USA forrige uke. Bildene viser en tydelig utilpass Barack Obama og hans kone som møter 72-åringen med en utstrakt hånd, istedenfor klemmer slik de andre topplederne hadde fått. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
FALT IKKE I GOD JORD: Berlusconi klovnet som vanlig da han møtte presidentparet under G20-toppmøte i USA forrige uke. Bildene viser en tydelig utilpass Barack Obama og hans kone som møter 72-åringen med en utstrakt hånd, istedenfor klemmer slik de andre topplederne hadde fått. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Italias statsminister Silvio Berlusconi er kjent for å være svært frittalende, og tråkker dermed på mange uventede tær.

I går lot han sine morsomheter gå utover USAs president Barack Obama og hans kone Michelle, ifølge The Daily Mail.

- Solbrun
Under en tale til partiets tilhengere i Milano ville Berlusconi overbringe en hilsen fra USA.

- Hva var det han het igjen. Han solbrune fyren. Ja, Barack Obama!, utbrøt han og fortsatte med en spøk om presidentfruen:

- Dere vil ikke tro det. Begge to har vært på stranda, for kona er også solbrun.

I tillegg til å kommentere hudfargen, angrep statsministeren Obamas bruk av tekstframviser. Dette er en skjerm som viser teksten taleren skal lese og som brukes flittige av amerikanske politikere.

- Han er ikke like dumdristig som de av oss som sier det som faller dem inn. Vi har vel alle spurt oss selv - vet han hva han gjør eller er han bare flink til å lese?

Lo av vitsene
Det er ikke første gangen Berlusconi har det morsomt på bekostning av Obama.

Like etter presidenvalget i fjor, omtalte statsministeren USAs nye leder som «ung, pen og til og med solbrun» under et besøk i Russland, til stor forlystelse for landets president Dmitrij Medvedev.

Berlusconi mente at den lille aldersforskjellen mellom presidentene Medvedev (43) og Barack Obama (47) burde gjøre samarbeidet bedre.

- Jeg fortalte presidenten at han (Obama) har alt som trengs for å gjøre politiske avtaler med med ham: han er ung, kjekk og til og med solbrun. Så jeg tror dette vil lede til et godt samarbeid, sa Berlusconi.

Han avfeiet all kritikk om at hans kommentar kunne oppfattes som rasistisk eller negativt ladet.

- Er det virkelig folk som ikke forstår at dette var en søt ting å si, sa han til den italienske avisen Corriere.

Anstrengt forhold
Under G20-toppmøte i Pittsburgh forrige uke, virket det som om presidentparet ikke deler Berlusconis sans for humor.

En rekke bilder viser Michelle Obama ta imot flere av verdens ledere med klemmer og smil, mens Berlusconi møtes av et formelt håndtrykk.

72-åringen lar seg ikke affisere av dette. Han gjør et nummer av å studere Michelles antrekk og gjøre overtydelige gester for å vise fotografene at han liker det.

KALLER BERLUSCONI «PAPI»: Berlusconis kone,  Veronica Lario, tok ut skilsmisse etter at det ble kjent at 72-åringen deltok på 18-årsdagen til modellen Noemi Letizia, som fikk en diamantkjede til en verdi av 50 000 kroner av statsministeren som bursdagspresang. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
KALLER BERLUSCONI «PAPI»: Berlusconis kone, Veronica Lario, tok ut skilsmisse etter at det ble kjent at 72-åringen deltok på 18-årsdagen til modellen Noemi Letizia, som fikk en diamantkjede til en verdi av 50 000 kroner av statsministeren som bursdagspresang. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Presidenten er en taus tilskuer til denne forestillingen. Ut i fra hans ansiktsuttrykket å dømme, synes han heller ikke dette er spesielt underholdende.

Mange skandaler
Il Cavaliere, eller «Ridderen» som Berlusconi er kjent som i Italia, har de siste månedene vært involvert i flere svært kontroversielle affærer.

I begynnelsen av mai valgte hans kone Veronica Lario å søke om skilsmisse.

Som begrunnelsen oppga 53-åringen at hun ikke kunne være sammen med en mann som «menger seg med mindreårige, og som er syk».

Avgjørelsen kommer etter at ekteparet har hatt en høyst offentlig krangel i kjølvannet av at Berlusconi nominerte en tidligere «Big Brother»-deltaker og flere andre unge skjønnheter som kandidater til EU-parlamentet.

Dråpen som fikk begeret til å renne over, skal ha vært 72-åringens flørt med den 18 år gamle modellen Noemi Letizia.

Det har også kommet fram at Berlusconi benyttet seg av eskortepiker og festet med unge og lettkledde unge kvinner.

Forrige uke ble Berlusconis partyfikser Gianpaolo Tarantini satt i husarrest, mistenkt for å ha betalt rundt 30 kvinner for å tilby sex.

Strutter av selvtillit
Beskyldningene ser ut til å prelle av 72-åringen, som eier store deler av italiensk presse.

Han bruker disse til å forsvare seg mot de ulike anklagene, og er som vanlig lite tilbakeholden og svært pompøs i sine uttalelser.

- Jeg tror oppriktig at jeg uten sammenligning er den beste statsministeren Italia har hatt i landets 150-årige historie, sa Berlusconi under en TV-sendt pressekonferanse i begynnelsen av september.

Han forklarer sin popularitet i Italia med at folket kjenner seg igjen i ham og vil være som ham.

72-åringen avviser derimot at han har betalt for seksuelle tjenester, og arrogant avfeier disse beskyldningene med at dette er noe han får helt gratis:

- Aldri i livet, ikke en eneste gang har jeg måttet betale for sex. Og jeg skal fortelle dere hvorfor - for en som elsker å erobre, er selve erobringen den største gleden. Hvis du betaler, hvilken glede får du da?


KRITISERER FAREN: Barbara Berlusconi (25) skal være svært sjokkert over farens oppførsel. Hun har gått ut og kritisert ham offentlig, blant annet for ikke å kunne skille på sitt offentlige og private liv. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
KRITISERER FAREN: Barbara Berlusconi (25) skal være svært sjokkert over farens oppførsel. Hun har gått ut og kritisert ham offentlig, blant annet for ikke å kunne skille på sitt offentlige og private liv. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
«HVILKEN SENG? PUTINS?» Tidligere i sommer offentliggjorde en italiensk avis flere lydopptak av det som skal være Berlusconi i samtale med flere prostituerte, blant annet den tidligere skuespillerinnen Patrizia D'Addario. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
«HVILKEN SENG? PUTINS?» Tidligere i sommer offentliggjorde en italiensk avis flere lydopptak av det som skal være Berlusconi i samtale med flere prostituerte, blant annet den tidligere skuespillerinnen Patrizia D'Addario. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling