ADVARER: Pave Frans snakket under sitt besøk på St. Francis of Assisi Hospital i Rio de Janeiro i Brasil i går lokal tid. Foto: AFP PHOTO/LUCA ZENNARO/POOL/NTB SCANPIX
ADVARER: Pave Frans snakket under sitt besøk på St. Francis of Assisi Hospital i Rio de Janeiro i Brasil i går lokal tid. Foto: AFP PHOTO/LUCA ZENNARO/POOL/NTB SCANPIX Vis mer

- Man stanser ikke spredningen av narkotikaavhengighet ved å liberalisere bruken av narkotika

Paven advarer mot legalisering av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pave Frans advarte latinamerikanerne mot å legalisere narkotika da han onsdag møtte rusavhengige på et sykehus i Rio de Janeiro.

- Man stanser ikke spredningen av narkotikaavhengighet ved å liberalisere bruken av narkotika, slik det nå foreslås flere steder i Latin-Amerika, sa den argentinskfødte paven da han besøkte São Francisco-sykehuset som drives av fransiskanske munker.

Han oppfordret i stedet latinamerikanerne til å være tapre og konfrontere den dødelige volden rundt narkotikasmuglingen.

Guatemalas president har foreslått å legalisere narkotika for å få bukt med de ekstremt voldelige og brutale narkotikakartellene. Det har også tidligere presidenter i Mexico, Colombia og Brasil.

Pave Frans snakket om narkotika etter at han tidligere på dagen holdt sin første gudstjeneste som pave i Latin-Amerika, i pilegrimskirken Aparecida, midt mellom São Paulo og Rio de Janeiro.

Paven er på et ukelangt besøk i Brasil i forbindelse med den katolske Verdens ungdomsdag. Reisen er hans første til utlandet etter at han ble valgt til pave tidligere i år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer