FASTKLEMT I TO DØGN: En 38 år gammel kvinne fra Hurum ble funnet i live men kritisk skadd etter å ha sittet fastklemt i to døgn. Ifølge politiet kan en kollega av kvinnen ha pratet med henne på telefon på tirsdag, etter at ulykken skjedde. Foto: Jonny Olsen
FASTKLEMT I TO DØGN: En 38 år gammel kvinne fra Hurum ble funnet i live men kritisk skadd etter å ha sittet fastklemt i to døgn. Ifølge politiet kan en kollega av kvinnen ha pratet med henne på telefon på tirsdag, etter at ulykken skjedde. Foto: Jonny OlsenVis mer

- Man vet jo ikke hva som hadde skjedd hvis det var kaldere ute

Mannlig kollega snakket med den fastklemte kvinnen. 39 timer sener ble hun funnet etter en omfattende leteaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HURUM/OSLO (Dagbladet): Den 38 år gamle kvinnen fra Hurum som ble funnet i live klokka 04 i morges, etter å ha vært savnet i to døgn, ligger fortsatt kritisk skadd på Ullevål sykehus.

Politiet tror kvinnen kan ha sittet fastklemt i to døgn etter å ha kjørt av veien i dårlig vær, på glatt føre. 38-åringen hadde ikke klart å komme seg ut, og var sterkt nedkjølt da hjelpemannskaper fant henne i morgentimene i dag.

Øde ulykkessted Bilen havnet utenfor veien og sto mot en strømmast mellom 20 og 30 meter fra veien. Rett ved ligger et hus, men det brant en stund før jul. Ellers ligger det bare noen hytter i nærheten.

- Vi så først og fremst etter bilen, og håpet på å finne henne i eller i nærheten av bilen, sier operativ leder for Hurum Røde Kors hjelpekors, Andreas Brosø til Dagbladet.

- Vi er glade for at hun ble funnet i live, sier Brosø.
 
Ifølge politiet hadde ikke familien hatt kontakt med kvinnen siden mandag kveld, men en mannlig kollega i rørleggerbedriften hun jobber i snakket såvidt med henne på telefon ved ett-tida tirsdag.

Snakket med kollega Lensmann i Røyken og Hurum, Reidar Foss, forteller til Dagbladet at det var en mannlig kollega fra arbeidsplassen som snakket med den 38 år gamle kvinnen på det tidspunktet politiet mener hun kan ha sittet fastklemt i bilen.

- Det skjedde tirsdag ved ett-tida. Han som pratet med henne da, har i ettertid beskrevet det som om hun virket omtåket, forteller Foss til Dagbladet.

Han kan ikke utdype om samtalen mellom den hardt skadde 38-åringen og hennes mannlige kollega ble brutt, eller om den ble avsluttet på annet vis.

- Jeg tror ikke mannen på det tidspunktet fryktet at noe kunne være galt, forteller lensmannen.

Bekymrede arbeidskolleger - Vi vet ikke noe mer enn det som står i mediene. Hun er butikkleder og åpner butikken hver dag klokken ti. Da hun ikke dukket opp tirsdag ringte en av de ansatte henne, sier Geir Sparingen, som er arbeidskollega med kvinnen.

Han forteller at hele arbeidsplassen bærer preg av det som har skjedd.

- Jeg fikk helt sjokk over det som har hendt og er spent på hva som skjer videre, og håper at dette ende godt. Man vet jo ikke hva som hadde skjedd hvis det var kaldere ute.

Omfattende leteaksjon Foss forteller at det var etter dialog mellom familien og og kolleger ved rørleggerbedriften, at den 38 år gamle kvinnens bror varslet politiet ved ett-tida i går.

Da startet en omfattende leteaksjonen der politi og frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok. Lensmannen forteller at da alarmen gikk, startet en omfattende kartlegging av kvinnens bevegelser og elektroniske spor.

Det ble også foretatt en rekke intervjuer av kvinnens omgangskrets, familie og arbeidskolleger. 38-åringen ble til slutt funnet etter at mobiltelefonen hennes ble sporet. Da var hun sterkt nedkjølt.

- Hun er kritisk skadd og har hodeskader, nå er hun til utredning ved Ullevål, så jeg kan foreløpig ikke si noe mer om kvinnens tilstand, sier lensmannen til Dagbladet.

Kvinnens pårørende er underrettet ifølge Ullevål universitetssykehus.

OMFATTENDE LETEAKSJON: Ved strømmasta til høyre i bildet ble bilen med kvinnen funnet. Andreas Brosø, operativ leder i  Hurum hjelpekorps, ledet den omfattende leteaksjonen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OMFATTENDE LETEAKSJON: Ved strømmasta til høyre i bildet ble bilen med kvinnen funnet. Andreas Brosø, operativ leder i Hurum hjelpekorps, ledet den omfattende leteaksjonen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer