Manafort til sykehus

President Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, ble sendt til sykehus torsdag i forrige uke, bekrefter hans advokat.

FENGSEL: Paul Manafort soner for tida en fengselstraff på sju og et halvt år. Foto: NTB Scanpix
FENGSEL: Paul Manafort soner for tida en fengselstraff på sju og et halvt år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag kveld bekrefter Paul Manaforts advokat at hans klient har vært innlagt på sykehus siden torsdag. Årsaken til innleggelsen skal ha vært hjerteproblemer, opplyser to kilder med kjennskap til saken overfor ABC News.

Donald Trumps tidligere valgkampsjef ble i mars dømt for forsøk på å påvirke vitner, hvitvasking og en rekke andre forbrytelser. Siden har han sonet en dom på til sammen sju og et halvt års fengsel.

Stabil

- Selvfølgelig er Manaforts familie og venner ekstremt bekymret for hans helse, og har foreløpig ikke full oversikt over hans helsetilstand, sier advokat Todd Blanche til Washington Post.

Samtidig opplyser han at Manaforts tilstand betegnes som stabil.

- Vi ble lettet da vi i ettermiddag fikk vite at Manaforts tilstand er stabil, og vi håper at tilstanden vil bedres raskt.

Kritiserer kriminalomsorgen

Blanche har uttalt til ABC News at verken han eller Manaforts familie var blitt gjort kjent med at Manafort var blitt sendt til sykehus, og at de ikke har blitt opplyst om dette av kriminalomsorgen.

En talsperson for kriminalomsorgen uttaler overfor Washington Post at de av sikkerhets- og taushetsplikthensyn ikke kan uttale seg om en innsatts helsetilstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer