RUSSLAND I SORG: Store deler av det russiske ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl omkom i flyulykken onsdag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Misha Japaridze
RUSSLAND I SORG: Store deler av det russiske ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl omkom i flyulykken onsdag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Misha JaparidzeVis mer

Manchester United med støtteerklæring til Lokomotiv

- Vekket til live forferdelige minner fra vår egen tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Internasjonal ishockey er i sorg etter at nesten alle spillerne på KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl omkom i en flyulykke i Jaroslavl i Russland onsdag.

- Dette er den mørkeste dagen i vår sports historie. Dette er ikke bare en russisk tragedie. Dette er en forferdelig tragedie for hele det globale ishockeymiljøet, sa presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet, sveitseren René Fasel torsdag.

Kondolansene strømmer også på fra andre deler av idrettsfamilien. Blant dem som har engasjert seg, er Manchester Uniteds administrerende direktør David Gill, som ønsket å uttrykke sin medfølelse gjennom et brev til Lokomotiv, skriver Daily Mail.

«Nyheten kom som et stort sjokk her, og vekket til live noen forferdelige minner for noen av dem med tilnytning til vår klubb med tanke på vår egen tragedie i München.», skriver Gill.

6. februar 1958 omkom 23 mennesker - hvorav åtte United-spillere - under en mellomlanding i den bayerske hovedstaden på vei tilbake til Manchester etter en europacupkamp mot Røde Stjerne. Hendelsen utgjør en stor del av den engelske storklubbens historie og identitet den dag i dag.

United reiste seg fra asken, og ti år seinere kunne de løfte den største europacuppokalen på Wembley etter finaleseieren mot Benfica.

Gill skriver at han håper inderlig at Lokomotiv med tid og stunder vil kjempe seg tilbake.

«Jeg håper at dere kan finne styrke i vissheten om at med tid, støtte og kollektiv innsats fra dem som er igjen i klubben, kolleger i sporten og fra andre, vil Lokomotiv på nytt reise seg og gjenskapes til minne om dem som døde.»

UNITED-TRAGEDIE: Flyulykken i München 6. februar 1958 hvor 23 mennesker omkom, hvorav åtte Manchester United-spillere, har satt uutslettelige spor i den engelske klubbens historie.Foto: SCANPIX/AP Photo/
UNITED-TRAGEDIE: Flyulykken i München 6. februar 1958 hvor 23 mennesker omkom, hvorav åtte Manchester United-spillere, har satt uutslettelige spor i den engelske klubbens historie.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Vis mer