Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandag - skolens store bråkedag

Skilte foreldre, krangling i hjemmene og aktive helger gjør at elevene er langt fra uthvilte når de møter opp på skolen etter helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag er den verste dagen for lærerne på Abildsø skole i Oslo:

- Vi ser at elevene er mer slitne på mandag. Mange har reist langt fordi de skal besøke enten far eller mor som bor på hver sin kant etter skilsmissen. Andre har foreldre som krangler, de har tilbrakt helga foran TV-en, eller de har snudd døgnet på hodet av andre grunner, sier rådgiver Ellen Marie Heramb.

Ikke alle elevene synes helgeturene til fraskilte foreldre er like hyggelig.

Her er lærernes oppskrift på en god skolehverdag:

  •  En time i uka til elevsamtaler.
  •  Stabilt miljø. Alle kjenner alle.
  •  Fotballag og skolemusikkorps i lokalmiljøet.
  •  Tett samarbeid med politi og barnevern.
Elever på barneskolen slår, spytter og sparker både medelever og lærere oftere enn elever på ungdomsskolen. Fysiske angrep er mest vanlig i første til tredje klasse. - Overraskende, mener professor Terje Ogden ved Senter for klinisk psykologisk forskning ved Universitetet i Oslo, som har spurt over 3600 lærere og rektorer ved 340 skoler over hele landet om deres erfaringer med atferdsproblemer i skolen.

TROR PÅ ÅPENHET: Gro Aarskaug, Olav Melbø, Jorunn Kjøstvedt og Ellen Marie Heramb tror åpenhet og samtaler på tomannshånd bidrar til å minske konflikter i skolen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!