HEDRET KOMPISEN: Spillerne på Mysen holdt ett minutts stillhet før torsdagens kamp på hjemmebane. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Drapet på Majorstua:

Mandag ble kameraten funnet drept. Her holder vennene ett minutts stillhet før sesongens viktigste kamp

- Vi har ikke ord for dette. Det er så tragisk som det får blitt, sier treneren.

MYSEN (Dagbladet): Kanskje har det aldri før føltes så stille på Mysen stadion, som da det før avspark i kveld ble holdt ett minutts stillhet for den lokale 24-åringen, som mandag ble funnet drept i Oslo. Sola hadde gått ned, og høstmørket inntatt omgivelsene rundt banen. I flomlyset på kunstgresset sto 14 kamerater klare til avspark - alle med svart sørgebånd på overarmen.

Den skulle være sesongens viktigste kamp, og et stort høydepunkt for laget. I stedet har den avgjørende opprykkskampen i 6. divisjon, med den avdøde mannens lag, blitt en sorgpreget markering. Opprinnelig skulle oppgjøret spilles tirsdag. I stedet ble det holdt minnestund for kameraten deres, og kampen ble utsatt på grunn av drapet.

ETT MINUTTS STILLHET: Mandag ble kameraten deres funnet drept. Torsdag holdt spillerne på Mysen ett minutts stillhet før torsdagens kamp på hjemmebane. Trenerne på laget er begge sterkt preget av situasjonen. Reporter: Audun Hageskal. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Ikke mulig å juble

- Det er en forferdelig dag for Mysen-fotballen og for hele kommunen. Vi har ikke ord for dette. Det er så tragisk som det får blitt, sier trener Jan Tore Bjerkrheim før avspark, mens tårene renner nedover kinnet.

Bjerkrheim har selv trent den avdøde 24-åringen, under tida da mannen var aktiv fotballspiller i klubben. Selv om han ikke lenger spilte, var han fremdeles svært engasjert og aktiv i klubben, og fulgte kamp etter kamp fra sidelinja.

Folk i lokalmiljøet beskriver ham som en person alle kjente, en mann man kunne stole på og som alltid stilte opp.

ENGASJERTE: Torsdagens kamp i Mysen hadde en svært spesiell ramme. Mange tilskuere møtte opp, og det ble holdt ett minutts stillhet før avspark. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENGASJERTE: Torsdagens kamp i Mysen hadde en svært spesiell ramme. Mange tilskuere møtte opp, og det ble holdt ett minutts stillhet før avspark. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg tenker utrolig mye på familien og de etterlatte. Det blir ikke mulig å juble om vi scorer her i dag, slik vi pleier å gjøre. Til det er situasjonen alt for trist og vond, fortsetter Bjerkrheim.

Også trener Rune Bergland er sterkt preget av situasjonen. Han forteller at lagets spillere forsøker å ha en så vanlig oppladning til kampen som mulig. Likevel har flere sett seg nødt til å melde avbud til dagens kamp. Situasjonen og sorgen er for tung til at de klarer å tenke på fotball.

- Vi prøver å forberede oss til selve kampen så normalt som vanlig. Men det er klart spillerne er preget. Vi hadde en minnestund tirsdag, og det var mye klemming, sier Bergland.

KAMP: Opprykkskampen skulle egentlig spilles tirsdag. I stedet ble det holdt minnestund. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAMP: Opprykkskampen skulle egentlig spilles tirsdag. I stedet ble det holdt minnestund. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ingen pågrepet

Fremdeles er ingen pågrepet etter det brutale knivdrapet i 24-åringens bokollektiv i Oslo. Onsdag sa politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet at politiet fortsatt ikke har noe gjennombrudd i saken.

Hun beskrev samtidig saken som svært alvorlig, og sier at det er «en krevende sak å stå i».

- Det er viktig for oss nå å snakke med omgangskretsen og familien, slik at vi best mulig får et bilde av hvem avdøde var: Hvilke bevegelser han foretok, hvem han hadde kontakt med, hva han var opptatt av. Dette er viktige spørsmål i denne drapssaken, sier Metlid.

En foreløpig obduksjonsrapport forelå tirsdag, og Metlid opplyser at den gir informasjon om dødsårsaken, uten at hun vil gå i detalj om dette. Hun vil heller ikke gi informasjon om tekniske spor, f.eks. om drapsvåpenet er funnet. Dette av hensyn til etterforskningen.

Politiinspektøren forteller at en del tips har kommet inn, men at flere opplysninger fra publikum etterlyses.

- Helt i sjokk

Romkameraten som fant ham ble observert blodig utenfor leiligheten av vitner på stedet. Kort tid etter skal også en av de andre beboerne ha kommet til kollektivet på Majorstua.

- De var helt i sjokk. De har det selvfølgelig tungt, og har ikke svar på hva som har skjedd, sier en mann som kjenner guttene til Dagbladet.