20 GRADER: Flere steder i landet kan få se tallet 20 på gradestokken i morgen. Men har du planer om å spille volleyball i parken, bør du gjøre det tidlig i uken. Finværet kommer ikke til å holde seg. Foto: Tore Bergsaker
20 GRADER: Flere steder i landet kan få se tallet 20 på gradestokken i morgen. Men har du planer om å spille volleyball i parken, bør du gjøre det tidlig i uken. Finværet kommer ikke til å holde seg. Foto: Tore BergsakerVis mer

Mandag blir ukas varmeste dag

Nyt varmen nå, for midt i uka vil temperaturene falle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne helga har man flere steder fått en forsmak på de deilige sommerdagene vi forhåpentligvis har i vente.

Og med mindre du befinner deg et sted nord i landet vårt, er det slett ikke slutt ennå.

Også neste uke vil det bli sol og flotte temperaturer i store deler av landet, ifølge statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

- Mandag blir ukas varmeste dag. Da vil vi se temperaturer rundt 20 grader på Sørlandet, i Telemark og den sørlige delen av Østlandet. Størst sjanse for å se 20 grader er det sør for Oslo, fra Sørlandet opp mot Buskerud, sier han til Dagbladet.

Best i sør Det beste været vil vi finne sør i landet.

- Det blir en fin start på uken i sør, særlig sør for trøndelag, på Vestlandet og Østafjells ser det veldig bra ut. Det blir fint også i Trøndelag. Lenger nord blir det grått og mer fuktig. Nord for Trondheimsfjorden kan vi vente skyer og litt regn i morgen, opplyser Walløe.

Også tirsdag ligger an til å bli en deilig vårdag.

- Det fortsetter med fint vær på tirsdag, men temperaturene blir ikke like høye. Det blir kanskje ti grader i Bergen, i Oslo mellom 15 og 17.

Paraply-vær Befinner man seg nord i landet, må man derimot belage seg på å finne fram paraplyen.

- Det ser ut til å bli nedbør i Nord-Norge, fra Trøndelag og oppover, på onsdag, mens det fremdeles vil være oppholdsvær på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet, sier meteorologen.

Det er ikke uventet i nord man vil finne de kaldeste temperaturene.

- Men det kommer ikke til å være spesielt kaldt noe sted. Normalt er det mellom to og fem grader i Troms og Finnmark nå. I Nordland vil vi det bli seks-syv grader på det varmeste.

Er planen å male huset eller luke blomsterbedet bør dette gjøres tidlig i uka.

- Fra midten av uka vil temperaturene falle også i sør, og det vil bli en kjøligere avslutning på uka. Neste helg blir ikke like fin som denne. De beste dagene får vi fram til midten av uka, deretter blir det mer vekslende vær.