FÅR DOMMEN: Mandag får Eirik Jensen vite hva Oslo tingrett har kommet fram til i korrupsjonssaken mot ham. Den siste helga får dommen faller tilbringer Jensen i utstillingslokalet på Briskeby der kjæresten, Ragna Lise Vikere holder utstilling. Foto: Lars Eivind Bones
FÅR DOMMEN: Mandag får Eirik Jensen vite hva Oslo tingrett har kommet fram til i korrupsjonssaken mot ham. Den siste helga får dommen faller tilbringer Jensen i utstillingslokalet på Briskeby der kjæresten, Ragna Lise Vikere holder utstilling. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen:

Mandag faller dommen mot Jensen: - Magefølelsen sier han er uskyldig

Tidligere polititopper tror derimot at dommen blir anket - uansett utfall.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Privatetterforsker og tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen sier til Dagbladet at han blir overrasket om Eirik Jensen på mandag blir dømt for å ha medvirket til at Gjermund Cappelen har innført 13,9 tonn hasj i perioden 2001 til 2013.

- Det er en del i denne saken som framstår som merkelig, særlig det at Jensen skal ha bidratt til smugling. Slik jeg forstår det er det ingen bevis for at han har gjort det - og slik jeg kjenner Tollvesenet og politiet, ville det heller ikke vært gjennomførbart, sier Abrahamsen.

Privatetterforskeren jobbet nesten 35 år i Oslo-politiet og ble i løpet av karrieren kjent med Jensen - men bekjentskapet var da profesjonelt, og ikke spesielt nært, forteller han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn