Mobbing

- Mandag fant jeg et tau utafor døra mi. I et øyeblikk lurte jeg på om det hadde vært bedre om jeg brukte det

Victoria (19) forteller om flere år med mobbing. 

BLÅVEIS: Etter å ha vært ute på byen med noen venner for et par uker siden, skal Victoria (19) ha blitt slått til på vei hjem. Hun forteller at hun ble redda av noen forbipasserende. Her er blåveisen noen dager etter hendelsen. Foto: Privat
BLÅVEIS: Etter å ha vært ute på byen med noen venner for et par uker siden, skal Victoria (19) ha blitt slått til på vei hjem. Hun forteller at hun ble redda av noen forbipasserende. Her er blåveisen noen dager etter hendelsen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det startet vel smått for omtrent ni år siden. De startet å terge meg, og jeg ble redd for å si ting høyt i timen. Jeg ble ikke invitert i bursdager. Det var småting som etter hvert ble til mobbing. Senere ble det verre. Da jeg gikk i sjette- eller sjuendeklasse begynte de å dytte og sa stygge ord til meg. Jeg satt mye alene og følte at jeg ikke hadde noen å være med.

Det forteller Victoria Grøtting (19) som i løpet av årene har vært bosatt i både Møre og Romsdal, Midt-Trøndelag og i Sør-Trøndelag for å forsøke å slippe unna det hun beskriver som vonde ord og hendelser.

- På ungdomsskolen og videregående ble det et mareritt. De begynte å ta av meg klær, tok fra meg tingene mine, tente på håret mitt, sprang etter meg med kniv og spytta på meg.

- Følte vi hadde tapt

19-åringen sier at hun flere ganger byttet skole, men at mobbingen ikke avtok. Da hun forsøkte å fortelle om hendelsene, opplevde hun å ikke bli tatt på alvor.

- Jeg og familien ga nye skoler en sjanse i håp om at det skulle avta, men det var ikke så enkelt. Da jeg gikk på videregående fikk jeg beskjed om at det beste kanskje var å flytte. Jeg følte vi hadde tapt kampen. Når du skal hjem fra skolen og må regne for å finne ut om du rekker den første bussen, slik at du ikke blir dytta på veien hjem, da er ikke ting som de skal være, forteller Victoria Grøtting til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer