Mandag får alle ei melding fra Facebook. Men den lille skriften bør bekymre deg

Mandag 9. april får du vite om du er rammet av Cambridge Analytica-skandalen, og hvor mye andre apper vet om deg.

TRØBBEL: Facebook og Mark Zuckerberg har innrømmet at tredjeparter kan ha hentet ut informasjon fra alle Facebooks brukere. Mandag får du beskjed om du er rammet. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/NTB Scanpix
TRØBBEL: Facebook og Mark Zuckerberg har innrømmet at tredjeparter kan ha hentet ut informasjon fra alle Facebooks brukere. Mandag får du beskjed om du er rammet. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cambridge Analytica-skandalen kan ha rammet 87 millioner Facebook-brukere.

I prinsippet kan selskapet via appen Thisisyourdigitallife ha hentet ut Facebook-informasjon om alle de over 270 000 menneskene som lastet ned appen og alle deres venner på det sosiale nettverket. Informasjonen har blant annet blitt solgt til Donald Trumps kampanje.

Torsdag ble det kjent at bare 17 nordmenn hadde lastet ned appen. Likevel kan 37 550 norske brukere være rammet basert på beregningen av venner.

Men hvordan kan du vite om du har blitt rammet?

Facebook har nå varslet hvordan og når du skal få beskjeden om du er en av dem.

Får vite om du er rammet

Mandag 9. april vil Facebook opplyse alle sine 2,2 milliarder brukere om de kan ha blitt rammet av Cambridge Analytica-skandalen. De vil også fortelle deg hvilke apper du bruker og informasjonen disse appene har om deg.

Teknologisjef Mike Schroepfer i Facebook redegjorde for dette i en lang bloggpost lagt ut på Facebooks hjemmesider onsdag.

- Vi vil vise folk en lenke på toppen av deres nyhetsfeed så de kan se hvilke apper de bruker og hvilken informasjon de har delt med disse appene. Folk vil også få muligheten til å slette apper de ikke lenger vil ha. I denne prosessen vil vi også fortelle folk om deres informasjon er blitt upassende delt med Cambridge Analytica, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer