Mandag hadde Magnus (6) første skoledag. I dag ble klassen hans rammet av lærerstreiken

Har gått på skolen i bare to dager.

REAGERER: Moren til Magnus, Annelin Leirvik, reagerer på at førsteklassingene etter bare to skoledager rammes av lærerstreiken. Foto: Privat
Foto: Preben Hunstad / Dagbladet
REAGERER: Moren til Magnus, Annelin Leirvik, reagerer på at førsteklassingene etter bare to skoledager rammes av lærerstreiken. Foto: Privat Foto: Preben Hunstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag startet seks år gamle Magnus Winther-Leirvik i klasse 1B på Aspåsen skolen i Bodø.

I går fikk foreldrene hans en SMS fra skolen:

«TIL ALLE FORELDRE/FORESATTE PÅ 1. TRINN. Skolenes landsforbund har tatt ut sine 5 medlemmer på Aspåsen skolen i streik fra i morgen onsdag 20. august. På 1. trinn går [lærerens navn]  ut i streik. Streik betyr at vi ikke kan sette inn vikar. Vi ønsker at elevene skal komme på skolen selv om en av lærerne er tatt ut i streik. Vi skal finne gode løsninger med tilsyn for elevene. Vi ber om forståelse for at skolestarten blir annerledes enn vi hadde planlagt.»

- Jeg reagerer på at førsteklassingene blir rammet. De har sagt at de skal skånes for streiken, sier moren til Magnus, Annelin Leirivik til Dagbladet.

Ingen lekser Hun forteller at Magnus har gledet seg og har vært veldig motivert for livets skolestart i hele sommer. Han har pugget matematikk, gledet seg til lekser og trent på å lese, forteller moren. I tillegg til SMSen hadde Magnus med seg et brev fra rektor i skolesekken hjem.

- I brevet fikk vi beskjed om at den oppsatte timeplanen utgår og at det ikke blir lekser, men at elevene kan komme på skolen og at de vil få tilsyn. I dag har jeg forstått at det har vært mye utelek og de har sett på film, omtrent som det var i barnehagen, sier Leirvik, som synes det er synd at skolestarten skal bli amputert for førsteklassingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer