Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandag kommer sola

Den perfekte vinterferien på fjellet i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle som starter vinterferie i Sør-Norge i dag og som er glade i snø og uteliv, kan glede seg: skiføre er det overalt - og mandag kommer sola. Den vil vise seg fram hele uka. Og snøværet gir seg lørdag.


- Det går mot ei flott uke i indre deler av Sør-Norge. Langtidsvarselet viser at det ikke blir så verst i resten av landet heller, sier vakthavende metereolog Bjørn Harald Hval Flobekk ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

Vestlandet og Nord-Norge får flott vinterferie med glimt av sol allerede i helga. Der blir det mer utsatt for vind til uka, slik Møre-kysten og Trøndelag frå det denne helgen.

To områder risikerer noen ekstra centimeter med snø også til uka: kysten Rogaland - Agder - Telemark og grensetraktene mot Sverige fra Midt-Norge og nordover.

92 centimeter

Og snø er det nok av overalt. Her på Blindern midt i Oslo er det nå 60 centimeter. Så mye snø har vi ikke hatt utenfor døra her på Metereologisk institutt siden februar-rekord fra 1968. Da ble det målt 79 centimeter. Mest snø nå ved våre målestasjoner, har Venabu på Ringebufjellet i Oppland med 92 centimeter, sier vakthavende meterolog.

Sju fylker har skolevinterferie fra i dag:

Oslo og Akershus, Vestfold, Telemark, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Østfold og Nordland.

 PÅSKEMINNER FRA I FJOR  Slik var det på påskefjellet i Jotunheimen i mars 2005. Alle som skal på fjellet i Sør-Norge til uka, kan glede seg til påske-vorspiel. FOTO: Scanpix.
PÅSKEMINNER FRA I FJOR Slik var det på påskefjellet i Jotunheimen i mars 2005. Alle som skal på fjellet i Sør-Norge til uka, kan glede seg til påske-vorspiel. FOTO: Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!