Mandag kommer sola

Den perfekte vinterferien på fjellet i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alle som starter vinterferie i Sør-Norge i dag og som er glade i snø og uteliv, kan glede seg: skiføre er det overalt - og mandag kommer sola. Den vil vise seg fram hele uka. Og snøværet gir seg lørdag.

- Det går mot ei flott uke i indre deler av Sør-Norge. Langtidsvarselet viser at det ikke blir så verst i resten av landet heller, sier vakthavende metereolog Bjørn Harald Hval Flobekk ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

Vestlandet og Nord-Norge får flott vinterferie med glimt av sol allerede i helga. Der blir det mer utsatt for vind til uka, slik Møre-kysten og Trøndelag frå det denne helgen.

To områder risikerer noen ekstra centimeter med snø også til uka: kysten Rogaland - Agder - Telemark og grensetraktene mot Sverige fra Midt-Norge og nordover.

92 centimeter

Og snø er det nok av overalt. Her på Blindern midt i Oslo er det nå 60 centimeter. Så mye snø har vi ikke hatt utenfor døra her på Metereologisk institutt siden februar-rekord fra 1968. Da ble det målt 79 centimeter. Mest snø nå ved våre målestasjoner, har Venabu på Ringebufjellet i Oppland med 92 centimeter, sier vakthavende meterolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer