Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandag på by'n

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fast advokat i redaksjonen. Det ville vært nødvendig dersom «Mandagsklubben» hadde hatt injurierende kraft. Men den søte og tilforlatelige Thomas Giertsen kan si hva som helst om hvem som helst - og gjør det.

Han er typen alle flokker seg rundt. Vi kjenner ham igjen. Fyren som tør å si alt, som vitser og lager halloi på fester og ved kantinebord. Sett ham inn i et barmiljø med et par andre kvikkaser og innkall noen gjester. Dermed er det gjort.

  • Suksessen «Mandagsklubben» på TVNorge er interessant. Et urenkelt konsept, en ikke kostbar produksjon, sendt på en harrykanal. Mens de store selskapene kjøper programideer fra utlandet, hvor deltakerne skal styrte inn i rom med bind for øynene, eller kose seg med å avsløre falske slektninger - så har TVNorge vaglet tre personer opp ved bardisken. Selvsagt er det bare tøv, rølp og tull. Men, det er mange som kan tenke seg litt tull på en bar mandagskvelden, kanskje særlig på mandagskvelden. Nesten som en tur på byen, et snev av følelsen av å være in i de rette miljøene.
  • Rollefordelingen er viktig. Silje Stang som den oppdaterte skjerpede dama med synspunkter og spørsmål. Nils Ole Oftebro som «artigkaill» og Thomas Giertsen som det han er: stand-up comedian.
  • Jeg har vært gjest i «Mandagsklubben». Det var morsomt, men vanskelig. De tre programlederne er så kjappe og samkjørte at man som gjest blir stående og snappe etter pusten. Det er ingen vits i å forberede seg på sak. Dette er et program hvor man skal være forberedt på stemning. Være i det fandenivoldske humøret som gir replikker.
  • Tøv eller ikke. Én ting skal de ha: «Mandagsklubben» har en åpen og ikke-innforstått humor. Dette er kantine- og festhumoren alle kan kjenne igjen. Det snakkes ikke i koder eller in-språk, og man må ikke ha sett en hel serie for å fatte morsomhetene.

Og gjestene, hva gjør de? Jo, sist mandag forsøkte Valgerd Svarstad Haugland seg med en Jesus-vits og Morten Krogvold hadde forberedt seg på å ha noe kvikt å si. Men de ble litt i veien. Gjestene må ikke ta for mye plass og bør ikke ha forberedt seg. Det er programlederne som er «Mandagsklubben». Ikke fordi de er så uendelig selvopptatte, men fordi det er de som får til den nødvendige stemningen.

Det går helt fint å klare seg uten «Mandagsklubben», men som de sier selv: Hvis du nå ikke har noe annet å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling