Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandag starter sneglekampen

Over helgen tar innbyggere i Selbu opp kampen mot den nye sneglearten som har dukket opp i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av røde skogsnegler myldrer på et lite område på 200 x 200 meter i Selbu i Sør-Trøndelag. Sneglearten er ikke observert i Norge siden 1850-tallet, og er mest sannsynlig innført fra utlandet.

Direktoratet for naturforvaltning har tidligere tatt til orde for å utrydde arten, og nå følger Selbu kommune oppfordringen.

Jordbrukssjef i Selbu Gunnar Forbord har invitert 15-20 grunneiere til masseinnsamling og avlivning av snegler på mandag.

- Målet er å bekjempe sneglene inntil de blir borte. Vi tror ikke vi klarer det i år, men vi vil ha denne fremmede arten under kontroll. Derfor innkaller vi grunneiere i et større område enn der de er påvist og håper flest mulig vil trå til, sier Forbord til Nationen.

Ettersom det ikke finnes hjemler i lovverket til å gripe inn mot uønskede arter på privat eiendom, må sneglebekjempelsen skje på dugnadsbasis.

(©NTB)

SJELDEN SNEGLE: Rød skogsnegl fotografert ved Garbergsjøen i Selbu 30. juni i år. Arten er ikke observert i Norge siden 1853 i Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!