Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandag vekket de «halve» Larvik. I dag kjørte de på taket og sprutet rusbrus på politiet

Russen er tidlig i gang med feiringa.

FEIRINGA I GANG: Årets russefeiring er åpenbart i gang flere steder i landet. Politiet i Vestfold har hatt et par oppdrag knyttet til avgangselevene denne uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FEIRINGA I GANG: Årets russefeiring er åpenbart i gang flere steder i landet. Politiet i Vestfold har hatt et par oppdrag knyttet til avgangselevene denne uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede til helga sparkes den tradisjonsrike russetida offisielt i gang med Landstreff i Bø i Telemark. Helga etter er det såkalt vrengefest på Hellerudsletta på Romerike.

Det er en rekordtidlig start for den tradisjonsrike avslutningen av videregående skole, men deler av russen er allerede godt i gang med feiringa som avsluttes 17. mai.

I Vestfold har politiet allerede hatt litt å henge fingrene i. De første meldingene kom natt til tirsdag.

- Russen er ute og beveger seg allerede. Vi fikk meldinger tidligere i uka, natt til tirsdag. Da var det noen som «testet» anlegget og vekket opp «halve» Larvik. Det var ganske heftig, og vi fikk sikkert 20-30 telefoner i løpet av en time, sier operasjonsleder i Vestfold-politiet Per Andreassen.

Politiet ga bussfolket pålegg om at musikken måtte opphøre, og hørte ikke noe mer den natta. I dag har imidlertid de fargerike avgangselevene vært ute igjen.

Satt på taket Saken i dag dreide seg om litt mer enn å spille høy musikk. Politiet var nemlig til stede på flere skoler i Tønsberg-området etter å ha mottatt tips om at russen skulle besøke de videregående skolene.

Ved Greveskogen videregående, der politiet var til stede for å kontrollere, fikk de seg litt av et syn.

To russ satt usikret på taket mens bussen var i fart.

- Den kom kjørende inn mot skolen. Å ha folk på taket under kjøring er direkte trafikkfarlig både for andre og for disse personene selv, sier Andreassen.

Sjåføren på bussen som er registrert i Tønsberg, en mann på 55 år, fikk førerkortet midlertidig beslaglagt.

- Saken vil bli anmeldt før det blir opp til en jurist å avgjøre om sjåføren får sertifikatet beslaglagt, sier operasjonslederen.

Sprutet rusbrus på politimann Kjøringen på taket ble imidlertid ikke den eneste anmeldelsen etter politiets besøk på Greveskogen videregående.

Da politiet stoppet russebussen, fikk de seg nemlig litt av en overraskelse.

- Det kom ei russejente ut og uten foranledning sprutet ned en politimann med noe rusbrusaktig. Hun ble innbrakt til stasjonen i Tønsberg, sier Andreassen.

Den 19 år gamle jenta ble anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann. Jenta vedtok i ettermiddag et forelegg på 8000 kroner for hendelsen.

- En forsmak Andreassen sier politiet er forberedt på russefeiringa.

- Det blir spennende å se når det nærmer seg mai. Det er nok flere som varmer opp litt nå. Dette er en liten forsmak på hva som er i vente, sier han.

Politiet har dialog med russen de fleste steder i landet, inkludert i Vestfold.

- Vi har vært inne i bildet og drevet forebyggende arbeid og fortalt at det får konsekvenser om man gjør straffbare og dumme ting. Det er ikke sikkert alle har oppfattet det, sier Andreassen.

Også politiet i Nordre Buskerud har meldt om russ som «vaser» rundt i området og veien. Dagbladet har ikke lykkes å få tak i operasjonssentralen i Nordre Buskerud.