FARSOTT: Pokémon Go går som en farsott over verden og engasjerer tusenvis av spillere, også i Norge. Illustrasjonsfoto:  Gaetan Bally / Keystone / NTB Scanpix
FARSOTT: Pokémon Go går som en farsott over verden og engasjerer tusenvis av spillere, også i Norge. Illustrasjonsfoto:  Gaetan Bally / Keystone / NTB ScanpixVis mer

Mandals-kvinne ringte politiet. Ville ha fjernet pokémon utenfor huset

Var lei av bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Agder fikk i natt en noe spesiell henvendelse: En kvinne i Mandal ringte og ville ha fjernet en pokémon utenfor hjemmet sitt, går det fram av operasjonssentralens Twitter-melding.

Rykket ikke ut

Årsaken til henvendelsen var bråk utenfor, angivelig fra folk som spilte Pokémon Go utenfor kvinnens hjem.

Agder-politiet var imidlertid ikke i stand til å etterkomme kvinnens anmodning.

«Vet ikke hvordan eller hvor vi skal gjøre av den. Ingen utrykning», konkluderer operasjonssentralen i loggen.

I en annen kant av landet, i militærleiren Jørstadmoen utenfor Lillehammer, har Forsvaret sett seg nødt til å sette foten ned for Pokémon Go-spillere som ønsker å jakte på de virtuelle vesenene inne leiren, skriver Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

Bekymret

FORBUD: Pokémon Go-spillere får ikke adgang til Jørstadmoen leir for å lete etter pokémoner. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB Scanpix
FORBUD: Pokémon Go-spillere får ikke adgang til Jørstadmoen leir for å lete etter pokémoner. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB Scanpix Vis mer

Knut Helge Grandhagen, kommunikasjonssjef for Cyberforsvaret, grunngir forbudet med bekymring for at enkelte kan prøve å ta seg inn i den strengt bevoktede leiren på ulovlig vis. Det har så langt ikke skjedd.

- De har vært høflige og spurt pent om å få komme inn, så vi har heldigvis ikke hatt noen problemer med folk som prøver å ta seg ulovlig inn på området ennå, sier Grandhagen til GD.

Forsvaret har bedt selskapet som driver spillet, Niantic, om å fjerne et såkalt pokéstop på minnesmerket for sovjetiske krigsfanger som ligger i leiren.

Tidligere i uka ble det kjent at Vestre Viken helseforetak forbyr spilling av Pokémon Go ved sine fire sykehus på Østlandet.