Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandela besøker Gaddafi for andre gang

Tripoli (NTB-AFP): Sør-Afrikas president Nelson Mandela prøver å løse opp i den fastlåste konflikten mellom Libya og Vesten etter Lockerbie-bomben i 1988. Derfor besøkte han onsdag Libya for andre gang på en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandela kom med bil fra Tunisia til den nordvestlige byen Zuwara, 100 kilometers vei fra hovedstaden Tripoli. Han ble mottatt av landets sterke mann, oberst Moammar Gaddafi, og ble hyllet som en helt med æresbevisninger og kulturprogram på byens stadion.

Etter seremonien gikk de to lederne til samtaler i et telt.

Sterkt press

Presset av USA og Storbritannia har FN siden 1992 gjennomført en rekke sanksjoner mot Libya, fordi landet nekter å utlevere to libyiske statsborgere. De to er mistenkt for å ha plassert bomben i Pan Am-flyet som styrtet ved Lockerbie i Skottland rett før jul i 1988. 270 mennesker omkom, og de mistenkte er aldri stilt for retten. Libya mener at en rettssak mot de to må finne sted i et nøytralt tredjeland.

Mandela arbeider for å få FN-sanksjonene opphevet. Sør-Afrika vil ikke formelt bekrefte at Lockerbie-krisen er grunnen til Mandelas overraskende andre besøk i Libya, men dette blir framholdt av tjenestemenn.

Hele Norges coronakart