ELSKET MANN:  Barn spiller fotball foran et av de mange portrettene av den tidligere presidenten, fredsprisvinneren og frigjøringshelten Nelson Mandela i en park i Soweto i Sør-Afrika i dag. Mandela er fortsatt på sykehus, men helsetilstanden hans skal være stadig bedre, ifølge landets president, Jacob Zuma. Foto: Denis Farrell/Ap/Scanpix
ELSKET MANN: Barn spiller fotball foran et av de mange portrettene av den tidligere presidenten, fredsprisvinneren og frigjøringshelten Nelson Mandela i en park i Soweto i Sør-Afrika i dag. Mandela er fortsatt på sykehus, men helsetilstanden hans skal være stadig bedre, ifølge landets president, Jacob Zuma. Foto: Denis Farrell/Ap/ScanpixVis mer

- Mandela blir stadig bedre

Har tilbrakt påska på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere sør-afrikanske presidenten Nelson Mandela (94) «blir stadig bedre». Han har hatt en «rolig dag på sykehuset» i dag, melder landets president Jacob Zuma, ifølge BBC. Det er foreløpig ikke klart hvor lenge Mandela blir værende på sykehuset.

Den 94 år gamle frigjøringshelten ble lagt inn på sykehus tidligere denne uka med lungebetennelse.

Bønner for Mandela Kirker over hele landet har gjennomført bønneseanser for å få Mandela frisk. President Zuma takket «de tusener av sør-afrikanere som har bedt for Madiba i påska». Madiba er Mandelas klan-navn og blir stadig brukt når folk snakker om 94-åringen.

Den tidligere presidenten har hatt mye trøbbel med lungene opp gjennom åra. Han fikk tuberkolose på 80-tallet, da han satt på Robben Island. Det er fjerde gang i løpet av de to siste årene at Mandela har vært på sykehus på grunn av lungetrøbbel.

Også i desember i fjor ble Mandela lagt inn på sykehus med lungeproblemer. Under dette oppholdet fikk han også fjernet gallesteiner. Han tilbrakte dessuten en natt på sykehus tidligere i mars.