DØDSKAMP: Tidligere president i Sør-Afrika Nelson Mandela da han fylte 94 år sammen med familien i Qunu i fjor. Nå har han det ikke bra og kjemper på dødsleiet, sier familien. Foto: AP / Scanpix / Schalk van Zuydam
DØDSKAMP: Tidligere president i Sør-Afrika Nelson Mandela da han fylte 94 år sammen med familien i Qunu i fjor. Nå har han det ikke bra og kjemper på dødsleiet, sier familien. Foto: AP / Scanpix / Schalk van ZuydamVis mer

- Mandela har det ikke bra

Nelson Mandela har det ikke bra, men fortsetter sin tapre kamp, opplyser familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sørafrikanske frigjøringsheltens fylte 95 år 18. juli.

- Han fortsetter å lære oss mye selv fra dødsleiet, i mangel på et bedre ord. Han lærer oss mye om tålmodighet, kjærlighet og toleranse, sier dattera Makaziwe Mandela til nyhetsbyrået AP.

- Han er fortsatt med oss, men han har det ikke bra, sier barnebarnet Ndaba Mandela.

Meldingen om Mandelas forverrede tilstand kom i en Twitter-melding fra AP onsdag. Mandela var i vinter - i sommer i Europa - innlagt på sykehus med en alvorlig lungesykdom, men ble utskrevet og sendt hjem 1. september. Han var da fortsatt sterkt redusert.

  Etterpå har Mandelas helsetilstand blitt beskrevet som «kritisk men stabil.» Han har vært under oppsyn av et stort antall leger. Han har ikke vært i stand til å snakke.

(NTB / Dagbladet)