Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandela-seremoni forsinket

Alle VIP-gjestene er ennå ikke på plass

MINNESEREMONI : Kronprins Haakon har ankommet VIP-tribunen, men ikke alle VIP-er er på plass. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
MINNESEREMONI : Kronprins Haakon har ankommet VIP-tribunen, men ikke alle VIP-er er på plass. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka er nå ti over halv tolv sørafrikansk tid, og ennå har ikke minneseremonien kommet ordentlig i gang. Mange av VIP-gjestene har kommet, men en del, som Barack Obama, er ikke på plass.

Med 90 verdensledere, i tillegg til mellom 80 og 90 000 frammøtte, er seremonien en enorm logistisk utfordring, ikke minst med tanke på sikkerhet. Rundt 11 000 soldater er satt inn for å sikre beredskapen.

Samtidig er det akkreditert 2500 journalister for å dekke denne begivenheten, som sørafrikanske myndigheter har planlagt i lang tid.

Forsinkelsene skyldes regnvær, og regnet ser ikke ut til å avta. De nederste benkeradene står fortsatt tomme. Stadionen har vært åpen siden tidlig i dag morges. Også nærliggende stadioner er åpnet, og alle forballkamper denne uka er avlyst.