Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mandela takket Norge

Nelson Mandela (80) landet på Gardermoen ved halv fem-tiden i ettermiddag. Han sa han ønsket å takke det norske folk for støtten under og etter apartheidregimet i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en smilende og godt kledd Nelson Mandela som steg ut av flyet og inn i snøværet på Oslo Lufthavn i ettermiddag. Med seg hadde han sin kone Graca Machel og et stort følge rådgivere og sikkerhetsfolk.

Sør-Afrikas president uttrykte forventning og glede før møtet med Norge.

- Jeg venter en varm velkomst som alltid når jeg har vært i Norge, sa Mandela.

- Jeg vil takke det norske folk for den støtten de ga oss under apartheidregimet, og for den støtten dere gir oss i oppbyggingen av vårt land og vårt demokrati, sa presidenten før han kjørte fra Gardermoen til mottakelse på slottet.

Norgesbesøket er en del av Mandelas siste offisielle Europa-reise før han går av som president etter valget i juni. Han har vært i Nederland, Finland og Danmark, og skal videre til Sverige etter oppholdet i Norge.

VARM ANKOMST: Tross surt snøvær, var det en blid og hjertelig Mandela som kom ned flytrappen på gardermoen i ettermiddag.