- Mandelas leger vil holde ham i live

Det sier en nær venn av Mandelas familie.

En sørafrikansk kvinne skriver en hilsen til Nelson Mandela utenfor sykehuset i Pretoria der han har vært innlagt i om lag fire uker. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / NTB scanpix
En sørafrikansk kvinne skriver en hilsen til Nelson Mandela utenfor sykehuset i Pretoria der han har vært innlagt i om lag fire uker. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nelson Mandelas leger har avvist forslaget om å skru av respiratoren som holder ham i live, såfremt han ikke blir rammet av en omfattende organsvikt.

Det sier en nær venn av Mandelas familie, Denis Goldberg. Han har vært Mandelas venn i over 50 år og var selv en antiapartheid-aktivist. I 1964, samtidig som Mandela, ble han dømt til fengsel for sin virksomhet.

Goldberg sier at legene har diskutert om maskinene bør skrus av, men at de har konkludert med at de ikke vil gjøre det.

- Jeg ble fortalt at saken var blitt diskutert, og legene sa de bare ville vurdere en slik situasjon hvis det var en klar tilstand av organsvikt, sier Goldberg til nyhetsbyrået AFP.

- Siden det ikke har skjedd, er de forberedt på å fortsette å stabilisere ham til han kommer seg, føyer han til.

Goldberg er i dag 80 år. Han besøkte Mandela på sykehus sist mandag.

Ifølge et ni dager gammelt rettsdokument har leger rådet Mandelas familie til å skru av maskinen som holder 94-åringen i live. Dokumentet ble kjent tidligere i uken.

(NTB)


Bildet viser Nelson Mandela i London i 2007. Foto: Leon Neal / AFP Photo
Bildet viser Nelson Mandela i London i 2007. Foto: Leon Neal / AFP Photo Vis mer