MØTTE RONALDO: Nelson Mandela møtte i går kveld Cristiano Ronaldo. I dag - bare timer før VM-åpningen - fikk han beskjed om at oldebarnet hadde omkommet i en trafikkulykke. Foto: AP
MØTTE RONALDO: Nelson Mandela møtte i går kveld Cristiano Ronaldo. I dag - bare timer før VM-åpningen - fikk han beskjed om at oldebarnet hadde omkommet i en trafikkulykke. Foto: APVis mer

Mandelas oldebarn drept i bilulykke

På vei hjem fra konsert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et 13 år gammelt oldebarn av Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela mistet livet i en bilulykke i natt. Sjåføren etterforskes for forsettlig drap.

Ulykken skjedde da oldebarnet forlot en konsert foran fotball-VM som begynner i Sør-Afrika i kveld.

Den 13-år gamle Zenani Mandela mistet livet i en ulykke der bare bilen hun satt i var involvert. Hun feiret 13-årsdagen 9. juni. Ingen andre skal ha blitt skadd i ulykken, opplyser Nelson Mandela-stiftelsen.

Nelson Mandelas ekskone Winnie Madikizela-Mandela var også i bilen med oldebarnet, opplyser politiet ifølge det sørafrikanske nyhetsbyrået SAPA. Politiets talsperson opplyser at sjåføren i bilen er arrestert og etterforskes for forsettlig drap. Ifølge politiet er Winnie Madikizela-Mandela også brakt til sykehus, men det er ikke bekreftet at hun er skadd.

Den omkomne Zenani Mandela var barnebarnet til Nelson og Winnie Madikizela-Mandelas datter Zindzi Mandela.

Den 91 år gamle Nelson Mandela har fått mye av æren for at Sør-Afrika ble tildelt årets fotball-VM da spørsmålet ble avgjort i 2004. Mange sørafrikanere har håpet at han ville være til stede på åpningskampen fredag til tross for hans skjøre helse.

Mandela hadde i alt ni oldebarn før dødsulykken. Mandela-stiftelsen opplyser at Mandela-familien har bedt om å få være i fred.

(NTB)