Mandelson blir frikjent for pass-tull

Tony Blair tvang kompisen Peter Mandelson ut av politikken. Men denne uka blir Mandelson frikjent for pass-tull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det avlører The Telegraph.

For en måned siden ble statsminister Blair presset til å kvitte seg med kamerat og rådgiver Peter Mandelson. Grunnen var at Mandelsson ble beskyldt for å ha fikset britisk pass i ekspressfart for en styrtrik indisk forretningsmann.

Pass for penger

Inderen fikk passet sitt usedvanlig raskt, samtidig som han ga en million pund i gave til Millennium-Domen, som tilfeldigvis var Mandelsons ansvar.

Mandelson har hele tiden sagt at han er offer for en heksejakt og at han ikke har gjort noe galt. Men politiske kolleger og pressen har stemplet ham som i beste fall lettbent i sin omgang med sannheten. Avgangen var en skandale for Blair, som strever med å overbevise velgerne om at han er helt til å stole på.

Men denne uken kan Blair få enda mer problemer når det viser seg at Mandelson var uskyldig i pass-tullballet som skapte regjeringskrise. Mannen som har gransket Mandelson-affæren de siste ukene, er nemlig klar i sin dom:

- Jeg har ingen grunn til å tvile på herr Mandelsons ærlighet, sier han.

Konklusjonen er at søknaden om britisk pass ble behandlet på korrekt måte. Blair kommer til å møte beskyldninger om å ha handlet i panikk da han kastet Mandelson, og flere parlamentsmedlemmer risikerer å måtte be offentlig om unnskyldning for å ha kalt Mandelson uærlig.