Mandi (37) ble nektet å fly med brystsmykker

Måtte fjerne piercingen med tang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 37-år gammel amerikansk kvinne vurderer nå å saksøke Transportation Security Administration (TSA), som blant annet har ansvaret for sikkerhetskontrollen på landets flyplasser, etter en svært ubehagelig opplevelse i går, melder AP.

Mandi Hamlin skulle i går ta et innenriksfly fra Lubbock, Texas.

Etter å ha passert den automatisk metalldetektoren uten problemer, ble hun stoppet av en kvinnelig sikkerhetsvakt som foretok nok en sjekk med en håndholdt skanner.

Skanneren markerte på et området ved Hamlins bryst.

37-åringen fortalte vakten at hun hadde piercing i brystvortene og at det aldri før hadde skapt problemer i sikkerhetskontrollen.

Måtte bruke tang

Flere av de mannlige sikkerhetsvaktene mente derimot at hun måtte ta ut brystsmykkene hvis hun skulle få lov til å fortsette reisen.

Hamlin foreslo at hun kunne vise piercingene til en kvinnelig vakt, men ble likevel tvunget til å fjerne smykkene.

Mandi (37) ble nektet å fly med brystsmykker

Hun valgte å etterkomme påbudet, men fikk problemer med å ta ut det ene piercingen.

- Gråtende informerte hun vakten at hun kunne ikke greide å fjerne den uten en tang og vakten skaffet det til henne, sier kvinnens advokat, Gloria Allred, ifølge AP.

Smertefullt

Etter den ydmykende prosedyren, ble Texas-kvinnen kontrollert på nytt og fikk fortsette til tross for at hun også hadde en navlepiercing.

Hun forsøkte å klage til flyplassens sikkerhetsansvarlig, uten å nå fram.

Nå krever Hamlin en unnskylding, samt en intern granskning av hendelsen.

Kvinnens advokat framhever at dette var en forferdelig opplevelse og at hun har hatt det mye vondt både når hun måtte ta ut smykkene og i etterkant da de skulle settes inn igjen.

- Etter at brystpiercingen blitt satt inn, er det vanlig at huden vokser sammen rundt smykket og det kan være ekstremt vanskelig og smertefullt å fjerne, sier Allred.

Mandi (37) ble nektet å fly med brystsmykker

Vanlig praksis

TSA har satt i gang en intern granskning.

Ifølge organisasjonens hjemmesider, skal alle flyplassvaktene fått nødvendig opplæring i hvordan de skal håndtere passasjerer med kroppsutsmykninger.

- Blir du plukket til å gjennomgå en ekstra sjekk, kan du bli bedt om å ta ut kroppssmykkene, som et alternativ til kroppsvisitering, står det blant annet å lese.

- Reagerer detektoren, lar vi ingen passere, uansett hva de har eller ikke har på seg, utdyper TSAs talsmann, Dwayne Baird, til AP.

Hamlin hevder at hun ikke ble spurt om kroppsvisitering, og at hun heller ville valgt det framfor å fjerne smykkene.

- Vaktenes framgangsmåte var ondskapsfull og unødvendig. Siste gangen jeg sjekket, var ikke en brystvorte noe farlig våpen, kommenterer hennes advokat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer