Månelanding på Mars

Er CO2-rensing på Mongstad virkelig en inspirerende eksplosjon av kunnskap?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Sakariassen har skrevet et godt og velformulert innlegg om Jens Stoltenbergs månelanding, hvor han sammenlikner ham med Buzz Aldrin. I stedet for å bare kritisere Jens\' månelanding, vil jeg fortelle om min ønskede månelanding.

Månelandingen til Jens er jo ingen månelanding. Det er ikke mer enn én av mange satellitter som flyter i verdensrommet. Alle kan gjøre det, bare pengene er der. En månelanding er en imponerende teknologisk nyvinning som skal inspirere menneskeheten og vise oss at det er mulig å sprenge grenser.

CO²-rensing på Mongstad. Er det virkelig en inspirerende eksplosjon av menneskelig kunnskap?

Tanken bak månelandingen var aldri om å gjøre noe som ville bedre våre liv. Det ville ikke helbrede sykdom eller hindre krig, men vi ville sprenge grensene som er våre begrensninger.

Så la oss derfor ikke være fornøyd med en månelanding. Vi må tenke større! Vi skal ha en månelanding på Mars! Så fantastisk skal vår nytenkning være, men i Norge skal vår nytenkning også være nyttig.

All verdens energiproblemer løst i minst et århundre, MINST. Nok energi til å få India og Kina på et høyt velstandsnivå. CO²-fri energi til og med! En teknologi som kan skape et nytt norsk velstandseventyr, Norges månelanding på Mars bør dreie seg om Thoriumkraftverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer