Månelanding

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens regnet siler nedover store deler av landet og jorda ligger bar i januar, var klimaendringer og miljøpolitikk naturlige temaer i statsministerens nyttårstale. Jens Stoltenberg varslet at Norge vil ta en lederrolle internasjonalt i klimapolitikken. Han viste til John F. Kennedys berømte tale om å nå månen innen ti år. Utviklingen av teknologi som gjør det mulig å rense klimagasser innen syv år, er vår månelanding, mente Stoltenberg. Regjeringen har dessuten besluttet at når ansatte i staten reiser med fly internasjonalt, skal Norge kjøpe klimakvoter for de utslippene reisene forårsaker.Regjeringen trenger sårt å komme på offensiven i miljøpolitikken. I romjula avsatte Bellonas Frederic Hauge miljøvernministeren for tredje gang, men sikkert ikke siste. Helen Bjørnøy og dermed miljøet har så langt framstått som taperen hver gang miljøhensyn har kommet i konflikt med næringsinteresser. Jens Stoltenbergs sterke miljøambisjoner bør også reflekteres i den nye oljekjempens satsing på forskning og utvikling. Som verdens rikeste oljenasjon har Norge de beste muligheter for å gjennomføre en klimapolitisk månelanding. Men et gigantisk skritt, er ikke til hinder for å ta de små.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer