Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Månen skal få mobilt internett

Forskningsselskapet PT Scientist skal sammen med Vodafone og Nokia opprette et mobilt datanettverk på månen. Elon Musks Space X skal sende delene fra jorden.

INTERNETT: Et mobilt datanett skal gjøre det lettere å kommunisere mellom kjøretøy og sende bilder fra månen. Illustrasjonsfoto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix
INTERNETT: Et mobilt datanett skal gjøre det lettere å kommunisere mellom kjøretøy og sende bilder fra månen. Illustrasjonsfoto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ambisiøse prosjektet om å bygge ut et 4G-nett på månen fra 2019 ble presentert på messen Mobile World Congress i Barcelona.

Målet med det nye mobilnettet er å gjøre det lettere å sende bilder tatt på månen tilbake til jorden. Nettet skal også brukes til å kommunisere mellom kjøretøy på månen og til å utforske om mennesker kan bo på vår naturlige satellitt.

I stedet for å satse på den nyeste mobilteknologien, er 4G valgt fordi 5G fortsatt er for ustabilt.

Mastene fra Nokia skal sendes til månen med en rakett fra Tesla-gründer Elon Musks romfartsselskap Space X. Det blir tidenes første privatfinansierte månelanding.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!