SKYTEEPISODE: Politiet rykket mannssterke ut til utestedet Blå i Oslo, der en gjest skjøt fire personer. Foto: Christian Roth Christensen
SKYTEEPISODE: Politiet rykket mannssterke ut til utestedet Blå i Oslo, der en gjest skjøt fire personer. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Mange alvorlige saker i natt: Drap, skyting og knivkasting

Travelt for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i så å si hele landet har hatt mange og til dels alvorlige saker å hanskes med i natt.

Drap

De mest alvorlig sakene fra lørdagskvelden- og natta fant sted i Skien og Oslo.

I Skien bekreftet politiet søndag morgen at en mann i 30-årene, som ble funnet død i en leilighet i Skien lørdag kveld, etter all sannsynlighet er drept.

Utenfor utestedet Blå i Oslo ble fire personer skutt av en gjestene like før klokka 02.30. Tre av de fire skal være ansatte ved utestedet. Ingen av personene skal være livstruende skadd.

Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Truende restaurantansatt

I Bergen var rollene snudd på hodet. Der skal en ansatt ved et fastfood-sted ha trukket kniv etter at han tok en øl i arbeidstida på naboserveringsstedet og havnet i krangel med de ansatte.

– Han har altså vært over på serveringsstedet ved siden av der han jobber og tatt seg en øl i arbeidstida. Oppførselen hans gjorde at de ikke ville ha ham der. Det oppsto klammeri mellom dem, og da gikk han inn på sin egen arbeidsplass og hentet en kniv, forteller Hellesund.

På utsiden av serveringsstedet oppsto det en krangel med gjester som satt der. Mannen, som er i slutten av 40-årene, ble pågrepet og måtte tilbringe natta i arresten.

Knivstikkinger

Både på Kløfta og i Fredrikstad har det vært knivstikkingsepisoder i løpet av natta.

Knivstikkingen på Kløfta fikk politiet melding om klokka 05.05 natt til søndag. To personer hadde ankommet sykehuset med stikkskader. En var stukket i låret og den andre i mageregionen.

En mann er pågrepet mistenkt for å stå bak.

I Fredrikstad ble en mann og en kvinne knivstukket ved Sellebakk. Begge ble kjørt til Sykehuset Østfold. Kvinnen var ved bevissthet og mannen var lettere skadd.

Den antatte gjerningsmannen befant seg inne i leiligheten og ble pågrepet på stedet. Det skal ha vært promille inne i bildet, og politiet har derfor så langt ikke fått avhørt de involverte.

Knivkasting

I Risør er to menn i 20-årene pågrepet, mistenkt for å ha kastet kniv mot tre ungdommer lørdag kveld.

– De tre ungdommene skal ha kjørt moped i området. To personer er pågrepet i forbindelse med episoden, og sitter nå i avhør. Én av dem har bekreftet å ha kastet kniven, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt til Aust-Agder Blad.

Ingen ble truffet, og politiet vet foreløpig ikke hva som var motivet for knivkastingen.

Andre steder i landet har politiet måtte hanskes med voldsepisoder og fyllerelatert bråk, som i Trondheim der en 31 år gammel mann ble pågrepet for å ha slått flere personer i sentrum.

En fornærmet fikk et kutt over øyet og kommer til å anmelde forholdet.

Klåfingra 25-åring

Men ikke alle hendelsene politiet har måttet ta tak i har dreid seg om vold. I Arendal måtte politiet bortvise en person som klådde damer på rumpa.

Ifølge fvn.no var den 25 år gamle mannen ikke voldsom, men «ytterst brysom», og han skal ha plaget flere enn én.

– Det var heller ingen som ville anmelde ham, men de ville vi skulle fjerne ham. Det gjorde vi, men så kom han tilbake til sentrum etter en snau halvtime, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til avisa.

Dermed ble mannen pågrepet og satt i arrest for å ha brutt politiets pålegg.

Under følger en lite oversikt over noen av episodene politiet rundt om i landet har måttet ordne opp i lørdag kveld og natt til søndag.