IRAN STØTTER:  Iran har valgt å valgt å alliere seg med Nord-Korea i kampen mot, i hovedsak, USA og Sør-Korea, sier millitærsjef i Iran. Foto: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS.
IRAN STØTTER: Iran har valgt å valgt å alliere seg med Nord-Korea i kampen mot, i hovedsak, USA og Sør-Korea, sier millitærsjef i Iran. Foto: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS.Vis mer

- Mange amerikanske liv vil gå tapt

Iran støtter Nord-Korea i kampen mot USA og Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Iran har valgt å alliere seg med Nord-Korea i deres kamp mot USA og Sør-Korea.

- USA vil lide I går gikk assisterende stabssjef for Irans væpnede brigadestyrke, general Masoud Jazayeri ut med sin klare mening om den intense konflikten som foregår mellom Nord-Korea og USA.

- Tilstedeværelsen til amerikanerne i Sør-Korea har vært årsaken til spenninger i dette følsomme området. USA og dets allierte vil lide store tap dersom en krig bryter ut i denne regionen, sier Jazayeri til Debka.com

- Uavhengige land vil ikke la seg befale av USA. Tiden for Washingtons mobbing og utpressing er for lengst forbi, sier han.

USA vil ha med Kina Ifølge New York Times har kontakten mellom USA og Kina om Nord-Korea de siste dagene blant annet inkludert en telefonsamtale fra president Barack Obama til Kinas president Xi Jinping.

Amerikanske tjenestemenn har gitt Kina detaljert informasjon om de amerikanske planene om å oppgradere rakettforsvaret og andre militære tiltak mot truslene fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Kina har ikke protestet, verken offentlig eller bak kulissene, mot at USA har sendt både marinefartøyer og krigsfly til den koreanske halvøya.

- Koreanerne vil bli ofret Heller ikke Cubas tidligere leder Fidel Castro (83) støtter diktatoren fra Nord-Korea.

I går skrev Dagbladet om at han nå tar nå bladet fra munnen og kritiserer åpenlyst Nord-Koreas sabelrasling. I sitt første skriftlige innlegg på ni måneder, på det kubanske kommunistpartiets hjemmeside Granma.cu, advarer han mot konsekvensene av politikken hans nære politiske venner på Koreahalvøya fører.

- Dette er en av de mest alvorlige farene for atomkrig siden oktoberkrisen rundt Cuba i 1962, skriver den tidligere presidenten, som gjennom hele regjeringstid pleide nær kontakt med sin allierte Nord-Korea.

Han anerkjenner at det kommunistiske landet har vist store tekniske og vitenskapelige framskritt, men minner lederskapet om pliktene overfor «landene som har vært gode venner».

- Det ville være urettferdig å glemme at en slik krig vil berøre mer enn 70 prosent av befolkningen på kloden, skriver 86-åringen - som minner om at Koreahalvøya ligger i et geografisk område med fem av klodens sju milliarder innbyggere.

Gjør seg klar Nord-Korea flyttet nylig en mellomdistanserakett til østkysten - enten som nok en maktdemonstrasjon, eller for å forberede seg på en rakettoppskyting, sier flere kilder i sørkoreanske myndigheter til nyhetsbyrået Yonhap.

Dette skal angivelig være årsaken til at USA i går kunngjorde at de vil sende et rakettforsvarssystem til Guam i Stillehavet.

Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt raketten bærer stridshode, men Yonhaps kilder tror nordkoreanske myndigheter vil skyte opp raketten rundt midten av april.

KONTROVERSIELL: Diktatoren Kim Jong-Un har irritert på seg mange med sitt lands truende oppførsel og tøffe retorikk. Foto: AP Photo/Ng Han Guan.
KONTROVERSIELL: Diktatoren Kim Jong-Un har irritert på seg mange med sitt lands truende oppførsel og tøffe retorikk. Foto: AP Photo/Ng Han Guan. Vis mer
HJELPENDE HÅND: Hans landsmenn flokker her til for å hjelpe diktatoren avgårde fra The Wolnae Islet Forsvarsdepartement etter en inspeksjon i Nord Koreas vestlige sektor. Foto: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS.
HJELPENDE HÅND: Hans landsmenn flokker her til for å hjelpe diktatoren avgårde fra The Wolnae Islet Forsvarsdepartement etter en inspeksjon i Nord Koreas vestlige sektor. Foto: AFP PHOTO / KCNA VIA KNS. Vis mer