- Mange av fangene tilhører ikke al-Qaida

USA holder flere titall fanger som ikke har noen tilknytning til al-Qaida eller Taliban på marinebasen i Guantanamo på Cuba, sier en militærkilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange av fangene ble sendt fra Afghanistan til Guantanamo på tross av at etterretningsoffiserer i landet hadde anbefalt at de ble frigitt, sier kilder i den amerikanske hæren til den amerikanske avisen The Los Angeles Times i dag.

Minst 59 fanger, det tilsvarer 10 prosent av fangene, ble av etterretningsoffiserene i Afghanistan plassert på en liste over fanger det ble anbefalt å sende hjem, lenge før de i det hele tatt ankom Guantanamo.

Mange av dem skal være bønder, taxisjåfører og arbeidere.

Den operative kommandanten for Guantanamobasen inntil oktober, generalmajor Michael E. Dunlavey, skal ifølge The Los Angeles Times' kilde ha reist til Afghanistan for å klage på at for mange «Mikke Mus-fanger» ble sendt til Guantanamo.

USA sendte fire pakistanske og afghanske fanger hjem i oktober og sa at de ikke representerte noen trussel og at de heller ikke satt inne med nyttig informasjon.

(NTB-Reuters)

FANGET: Flere av fangene på Guantanamo har ingen tilknytning al-Qaida eller Taliban hevder en militærkilde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer