«Norgeshistoriens mest omfattende overgrepssak»:

- Mange av foreldrene aner ikke at sønnene deres er ofre

Fotballdommeren i 20-åra er tiltalt for overgrep mot rundt 300 gutter. Mange av ofrenes foreldre aner ikke hva sønnene har opplevd.

TILTALT: En mann i 20-årene er tiltalt i Norges største overgrepssak.Tiltalen gjelder i all hovedsak overgrep som har funnet sted via Internett, men det er også flere av guttene som har møtt tiltalte fysisk. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILTALT: En mann i 20-årene er tiltalt i Norges største overgrepssak.Tiltalen gjelder i all hovedsak overgrep som har funnet sted via Internett, men det er også flere av guttene som har møtt tiltalte fysisk. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble det kjent at en mannlig fotballdommer i 20-åra er tiltalt for nettovergrep mot omkring 300 gutter. Det er ifølge statsadvokat Guro Hansson Bull den mest omfattende overgrepssaken i Norges historie.

Den 81 sider lange tiltalen gjelder i all hovedsak overgrep som har funnet sted via Internett, men det er også flere av guttene som har møtt tiltalte fysisk. Det er beslaglagt store mengder med chattefiler, filmer og bilder som har vært tidkrevende å gjennomgå. I tillegg har identifisering av de fornærmede i saken vært arbeidskrevende.

De fornærmede er i alderen 10 til 18 år, og er fra alle deler av Norge samt fra andre nordiske land.

- Jeg har ikke snakket med alle 300 fornærmede, men det er noen hovedpunkter som går igjen hos alle jeg har snakket med. Mange av dem sliter, og har store problemer med det som har skjedd, selv om det er individuelle forskjeller.

Det sier advokat Christian Lundin, som koordinerer arbeidet for de totalt åtte oppnevnte bistandsadvokatene. I tillegg er han bistandsadvokat for nær 50 av de fornærmede guttene.

- Foreldrene aner ikke

Han forteller om sjokket da han ble kjent med omfanget av tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer