Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mange av kvinnene har skuddskader. Barna deres trenger hjelp

August er den dødeligste måneden i Syria siden uroen startet. Antall flyktninger har nå nådd 200 000.

PÅ FLUKT: Noen arn mottar leker fra en humanitær organisasjon i den syriske flyktningeleiren Za'atri i Jordan. Foto: Jamal Nasrallah / EPA / NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Noen arn mottar leker fra en humanitær organisasjon i den syriske flyktningeleiren Za'atri i Jordan. Foto: Jamal Nasrallah / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 3.000 sivile har mistet livet i de tre første ukene i august, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. I tillegg er i underkant av 1000 opprørere og soldater døde.

I takt med at situasjonen i landet forverres, øker strømmen av flyktninger som forsøker å ta seg over til nabolandene.

Antallet syriske flyktninger er ifølge FNs flyktningeråd nå over 200 000. Bare torsdag kveld tok 2 200 syrere seg over grensen til Jordan og flyktningeleiren Za'atri.

Humanitær krise Ifølge Caroline Brennan, leder i Catholic Relief Services, er situasjonen prekær.

I et intervju med The Catholic Sun forteller hun blant annet om en gravid syrisk flyktning som fikk jobb som hushjelp i bytte mot husly for seg og sine barn. Kvinnen jobbet til hun fødte, og vendte tilbake til sitt arbeid like etter fødselen.

- Det var ikke mulig for henne å få hjelp av en lege eller barnelege før vi hjalp henne, sier hun til avisa.

- Mange av disse kvinnene har kulesår. Barna deres trenger hjelp. Dette er definisjonen av en humanitær krise.

- Flyktninger blir ranet Rundt 61 000 syriske flyktninger har registert seg hos FN i Jordan. I Tyrkia er det over 74 000 registerte flyktninger, mens tallet i Jordan er 51 000. 

I tillegg har flere irakere som hadde flyktet til Syria valgt å vendte tilbake til hjemlandet. Flere av dem har fortalt ansatte i FNs flyktningeråd at de ble ranet på vei fra Damaskus til den irakiske grensen.

Røde Kors begynte i midten av juli å omtalte konflikten i landet som borgerkrig. FN har forsøkt å få i stand en våpenhvile i landet, men disse forsøkene har ikke lyktes

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media