Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mange avtrykk etter tiltalte i Hildas leilighet

Kriminalteknikere forteller i retten at de har funnet mange avtrykk som stammer fra 19-åringens hender og sko.

SENTRALE BEVIS: Aktor Gert Johan Kjelby, politispesialist Oddvar Moldestad og politibetjent Trude Wergeland legger fram tekniske kriminaltekniske bevis for retten.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SENTRALE BEVIS: Aktor Gert Johan Kjelby, politispesialist Oddvar Moldestad og politibetjent Trude Wergeland legger fram tekniske kriminaltekniske bevis for retten. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Under straffesaken mot 19-åringen fra Os blir det dokumentert flere funn av fotavtrykk og handflateavtrykk som skal stamme fra tiltalte. Avtrykkene er sikret i leiligheten til Hilda Feste i Gamleheimshagen på Os.

Kriminaltekniker Trude Wergeland sier at det ble funnet blod på avdødes hender og ved hennes underliv.

- Seksuelt overgrep
- Våre funn er forenlig med at det har foregått et seksuelt overgrep. Vi har fått konstantert at flere prøver stemmer overens med DNA fra tiltalte. Vårt sentrale åsted er soverommet og badet i hennes leilighet, forklarer Wergeland.

Politispesialist Oddvar Moldestad sier at de i tillegg fant blodavsetninger på en dørlist ved inngangsdøra til tiltaltes bopel og på veggen i trappegangen ned til hans soverom. 19-åringen hadde soverom i bopelen til sin mor, som ligger omlag 100 meter i luftlinje fra åstedet i Gamleheimshagen.

I retten i dag har de også vist bilde av et lyseblått putetrekk med blod. Kriminalteknikerne fant putetrekket i en svart plastsekk på tiltaltes soverom sammen med mye avfall.

Blod på putetrekk
- Folkehelseinstituttet har analysert disse funnene, og har fått fram en DNA-profil som er identisk med referanseprøver på DNA fra avdøde, sier politispesialist Oddvar Moldestad.

I den samme sekken ble det funnet tre hvite tøybiter. Der har kriminalteknikerne funnet blod som Folkehelsesinstituttet har analysert. Resultatetene viser at der var DNA fra både tiltalte og avdøde.

Det ble funnet rødbrune flekker på en overmadrass i sengen til tiltalte. De skal stamme fra 19-åringen selv, men det utelukkes ikke at det også kan være rester av blod fra avdøde.

Fotavtrykkene i avdødes leilighet er ikke satt i blod. Det er heller ikke funnet blod på hans NIKE-sko som ble funnet i hans bopel.

DREPT: Hilda Feste (98) ble drept om kvelden 1. januar i år. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste (98) ble drept om kvelden 1. januar i år. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!